avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... iesirea din tara cu minori
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

iesirea din tara cu minori

buna seara! as dori sa stiu daca pot iesi din tara cu cei 2 copii minori in urmatoarele conditii: - fiecare copil are pasaport propriu; -am declaratia sotului facuta la notar. problema este ca in declaratie se specifica faptul ca vom calatori cu avionul si datorita problemelor economice, vrem sa calatorim cu autocarul. mentionez ca in declaratie se specifica ruta, care va fi aceeasi. VOI AVEA PROBLEME LA VAMA? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:12, 2 August 2009
Domnul Mihai, dar ce face doamna daca sotul ei nu este in tara sa-i dea o alta procura? Merge pana la vama si daca da peste un vames scrupulos (asa cum ziceti dumneavoastra)....adio plecare. Deci....?

:((...Toata lumea se leaga de viata mea, oare chiar am gresit#-o...si mihai si flipi...care mai urmeaza sa ma traga de urechi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Hai ma, nu te supara!:((
:DEu nu trag pe nimeni de urechi ! Insa mi-ar parea rau ca doamna sa mearga cu 2 copii mici in autocar si vamesul sa vada pe procura ca scrie ca se vor deplasa cu avionul! Voi ce ati face daca ati fi agent vamal si ati vedea un astfel de document? Dar sincer!B-)
imi pare rau ca in iarna cand sotul a fost acasa si am facut procura, cei de la notariat cred ca puteau sa ne informeze despre posibilitatile de aformula o asemenea declaratie,dar ca sa iti ia banii mai repede......ca doar traim in ROMANIA.Si eu lucrez cu publicul -cand sunt solicitata le ofer mai multe posibilitati pacientilor pt a-i ajuta.Da e vina noastra ca nu am luat in calcul si acest aspect.Oricum sotul e in Spania si nu stiu ce voi face....!
Este exact ce am presupus eu.....luati legatura cu sotul si poate va trimite o procura facuta la consulatul roman din Spania, care are aceeasi valabilitate....
E pacat sa riscati , sa ajungeti la vama si sa fiti intorsi din drum; mai ales daca ne gandim la dezamagirea copiilor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie din spania in romania minor neinsotit, 17 ani tudorachenicoleta tudorachenicoleta buna seara!!am si eu o intrebare in ziua cand implinesc 18 ani imi expira buletinul,as putea pleca in romania cu cateva zile pana implinesc 18¿¿as ... (vezi toată discuția)
Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)
Poate un minor sa calatoreasca singur cu avionul cu procura de la ambii parinti? Raluca97 Raluca97 Buna ! Am 17 ani si la vara vreau sa plec la niste rude in Anglia . Parintii imi acorda procura dar nu pot calatori cu mine . Pot sa calatoresc singura cu ... (vezi toată discuția)