avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... detector de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

detector de gaze

buna ziua.este obligatoriu sa ne montam in apartament detector de gaze si valva de inchidere?cei de la gaze au venit la usa spunind ca este obligatoriu si ca trebuie sa platim esalonat la intretinere.citiva vecini au zis ca este prea scump ,au cumparat ei detectoarele si i-au chemat pe cei de la gaze sa le monteze dar acestia fie au refuzat fie au cerut prea mult pe manopera.nu am centrala si doresc sa stiu daca intreadevar trebuiesc montate astea.va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:24, 16 Iunie 2016
Detectoarele sunt obligatorii in cazul centralelor termice.
In cazul existentei geamurilor termopan se impune si acolo montarea detectoarelor dar din cate am inteles daca exista o aerisire nu ar fi obligatorii.
multumesc
Detectoare de gaz cu tot cu electrovalva de inchidere gasiti in mai multe magasine, depozite... Iar lucrarea o pot face multe firme autorizate. Cautati pe net sau mergeti la furnizorul de gaz si va da gratuit, chiar la intrare, o lista cu zeci de firme autorizate sa faca asemenea lucrari. Le contactati la telefon si alegeti pe cea mai convenabila cu sau fara detectorul lor.
Imi puteti spune, va rog, care este legea care obliga montarea detectoarelor in apartamente?
Referitor la acest subiect pe net am gasit: Ordinul Ministerului Economiei nr. 713 din 21 octombrie 2004 intrat in vigoare la 1.01.2008 si Ordinul 58/2004 pt. aprobarea normelor tehnice privind proiectarea (...) sistemelor de alimentare cu gaze naturale (M.O.1012/3.11.2004) care au fost abrogate prin O. 490/2009. Iar dupa aceasta abrogare eu nu mai gasesc alt ordin care sa oblige montarea detectoarelor.
Problema este ca blocul nostru nu mai are gaze din cauza unei scurgeri dintr-un apartament, pe care firma de reparatii nu vrea sa o rezolve din motiv ca nu sunt montate detectoare in toate apartamentele. Nu toti locatarii vor sa le instaleze, asa ca stam toti fara gaze, ma gandeam ca in baza unei legi pot fi convinsi sa le monteze.
Apartamentele nu au centrale proprii.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2016
fantastic7, utilizator
@fantastic7,
Ordinul 490 din 13.03.2009 a abrogat ordinele anterioare pentru ca au aparut NORME TEHNICE din 5 februarie 2009 cuprinse in anexa la Ordinul 5/2009.
Cititi aceste norme aici: [ link extern ]
O sa vedeti ca au aparut apoi modificari si asupra acestor norme.
Cea mai bogata colectie si ultimile moddificari le gasiti aici
[ link extern ]




Alte discuții în legătură

Obligativitatea montării detectoarelor de gaze în apartamente gabriela constantinescu gabriela constantinescu Va rog frumos, care mai este situația cu obligativitatea montării acelor detectoare de gaze în apartamente? Mai este obligatoriu realmente, sau este ... (vezi toată discuția)
Comitetul asociației face achiziții fără consultarea proprietarilor. din punct de vedere legal, au voie sa facă asa ceva? mmconstantin mmconstantin Buna ziua! Comitetul asociatiei de proprietarii ia decizii privind modernizare lift, schimbare motor, cumparare detector de gaz fara a consulta ... (vezi toată discuția)
Detector gaz coco250803 coco250803 As dori sa stiu daca este obligatoriu sa am montat detector de gaz!Mentionez ca am ca surse de incalzire sobe convector,si am montate geamuri termopan!Va ... (vezi toată discuția)