avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detector gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detector gaz

As dori sa stiu daca este obligatoriu sa am montat detector de gaz!Mentionez ca am ca surse de incalzire sobe convector,si am montate geamuri termopan!Va multumesc1
Cel mai recent răspuns: Daniel Velicu , Alte profesii 13:32, 14 Iunie 2013
Prevederile in vigoare care guverneaza functionarea si activitatea asociatiilor de proprietari nu stipuleaza obligatia montarii de aparate /dispozitive detectoare de gaz
Acestea pot fi montate ca si masuri suplimentare de protectie si siguranta impotriva evenimentelor
Nu stiu daca este obligatoriu, dar stiu (teoretic!!!) ca este foarte bine, pentru securitatea dvs. si a locuintei, sa aveti un detector de gaz.
Proiectantul, care a fost si executantul la apartamnetul meu, mi-a spus ca am nevoie de doua detectoare de gaz, in caz contrar, colegii lui nu imi vor aviza proiectul. I-am spus ca nu exista spatiu pentru doua (pana la usa sunt doar 4 m!!). Deci, an negoicat si am platit acum 3 ani 285 lei pentru un detector de gaz, care nici acuma inca nu este conectat. Am facut prostia sa-i achit toata lucrarea, avand in vedere ca el lucreaza la companie, iar eu, fraierul, am aplelat la pile. L-am sunat incat m-a costat telefonul cam cat manopera. Ultima data l-am amenintat ca il spun tatalui lui, seara a venit cu geanta cu scule, dar a uitat sa aduca 4 m de cablu. S-a dus dupa fir si dus a fost cam de vreo 6 luni. De atunci am avut si un control si totul a fost OK!
P.S. Poate citeste raspunsul si vine sa-si finalizeze lucrarea.
Iata ce prevede Ordinul ministrului economiei si comertului nr. 713 din 21 octombrie 2004, privind modificarea unor prevederi din anexa nr. 1 "Norme tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale" la Ordinul ministrului economiei si comertului nr. 58/2004 pentru aprobarea normelor tehnice privind proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale chiar in primul articol:

Începând cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru încãperile în care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale si suprafetele vitrate necesare, conform prezentelor norme, sunt partial sau în totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie specialã (securizat, termopan etc.).


D-le Adrian
Nu m-a ingrijorate prea tare problema mea pentru ca am aflat ca detectoarele sunt egal cu 0 si nu sunt obligatorii, iar ordinele citate de dvs. sunt abrogate (nu am verificat informatia inca), dar ar fi culmea, culmei sa ma oblige pe mine, care am casa proprie sa ma oblige sa montez detectoare prin "prevederile in vigoare care guverneaza functionarea si activitatea asociatiilor de proprietari":P and :)

Da, aveti dreptate pentru ca a aparut O. 490/2009 care a abrogat atat O. 58/2004 cat si O. 713/2004.

Alte discuții în legătură

Detector de gaze aura19731991 aura19731991 buna ziua.este obligatoriu sa ne montam in apartament detector de gaze si valva de inchidere?cei de la gaze au venit la usa spunind ca este obligatoriu si ca ... (vezi toată discuția)
Comitetul asociației face achiziții fără consultarea proprietarilor. din punct de vedere legal, au voie sa facă asa ceva? mmconstantin mmconstantin Buna ziua! Comitetul asociatiei de proprietarii ia decizii privind modernizare lift, schimbare motor, cumparare detector de gaz fara a consulta ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze in apartamente sode sode Va aduc in atentia Dvs.urmatoarea situatie. Acum 9 ani In urma desfiintarii centralei termice din cartierul unde locuiesc am montat o centrala termica proprie ... (vezi toată discuția)