avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ardere deseuri vegetale avand ca urmare pagube ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ardere deseuri vegetale avand ca urmare pagube materiale

Stiu ca sunt anumite reglementari in aceasta privinta dar nu gasesc un articol de lege in care sa se specifice exact ce intelegem prin daune materiale produse de arderea deseurilor. Problema sta in felul urmator, eu am niste stupi, stupi de pe urma carora imi castig painea anual. Stupii sunt inregistrati la primarie. Din octombrie si pana in aprilie, vecinii tot aprind gunoaiele de provenienta vegetala ( in mare parte) si desi i-am rugat sa fie foarte atenti in legatura cu acest lucru, unii nu vor sa inteleaga de vorba buna. Avand in vedere ca uneori mai aprind focuri si pe vreme cu vant, vantul aduce fumul in stupina si aici este stocat intrucat stupina e flancata din 3 parti de o livada, de casa si de o alta dependinta. I-am rugat, nu dati foc aiurea, asteptati sa se faca primavara, curarati-va terenul, pregatiti gramezile si lasati-le asa pana in aprilie intrucat nu va incurca si iarba nu creste asa incat sa fie afectata de foc atunci, in plus daca curarati lastari, puneti gramada de crengi acolo peste radacini si cand dau sa scoata alti lastari le dati foc, asa nu-mi intoxicati nici mie stupii si nici nu mai aveti grija, plus ca albina zboara, ventileaza altfel stupii.... Unii nu vor sa inteleaga si pace. Daca am de exemplu un vecin de asta mai capsoman caruia i-am explicat dinainte situatia insa el nu intelege si imi produce ulterior pagube, pot sa il trag la raspundere si sa imi fie despagubita paguba produsa? Chiar astazi a venit un vecin d-asta la gradina de langa mine, care si-a pus om sa-i curete gradina de lastarii de pomi crescuti, si sa dea foc la acele deseuri rezultate. L-am rugat frumos sa faca dupa cum i-am sugerat, sa mai astepte pana sa dea foc la respectivele deseuri, intre timp acestea se usuca si vor arde cu fum cald astfel incat sa nu-mi afecteze stupina, iar daca nu va dori sa ma inteleaga exista anumite reglementari in privinta lucrului cu foc deschis si voi apela la conformarea lui prin temeiul legal. In cazul acesta el primeste amenda, dar daca imi provoaca dauna materiala cum poate fi tras la raspundere, ca amenda nu ma ingrasa pe mine daca imi provoaca intoxicarea stupinei cu monoxid de carbon astfel slabindu-mi considerent coloniile sau ducand pana la eliminarea completa a coloniilor.
Alta chestie ar fi ca si eu mai am de ars niste deseuri de provenienta vegetala si in temeiul legii se cere detinerea unui "Permis de lucru cu foc", eliberarea acestuia se face pe termen de o zi intr-un interval orar specificat. Care sunt costurile obtinerii unui astfel de document pentru a putea fi in conformitate cu legea? Nu cred ca am ales forumul exact pentru acest subiect, dar n-am gasit o rubrica de forum legata de mediu. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Probleme cu albinele vecinului alanda alanda Buna ziua, Ma vad nevoita sa apelez din nou la sfaturile dumneavoastra pentru a iesi din situatia in care am intrat fara de voia mea. Locuiesc in mijlocul ... (vezi toată discuția)
Am drepturi am in curtea mea? stupina la vecinul de alaturi alanda alanda Buna ziua, Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de gratar! marasescuc marasescuc Buna ziua, Imi cer scuze in primul rand daca nu este topicul unde trebuie sa postez aceste intrebari. Stau la curte si avand in vedere ca a venit \"vara\" ... (vezi toată discuția)