avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... poze prin reviste fara acord.
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

poze prin reviste fara acord.

buna eu sunt utilizatorul unui forum public. am postat acolo niste poze si la sfarsitul lunii m-am trezit cu poze intr-o revista de femei.
intrebarea este: ii pot da in istanta pentru asta? e vorba de ringier
poti sa-i actionezi in judecata atat sub aspectul drepturilor de autor cat si eventual in legetura cu dreptul la imaginea proprie a persoanelor pozate (daca sunt pozele tale titularul actiunii esti tu iar daca sunt alte persoane - aceia sunt titularii actiunilor). Sfatul meu este sa incerci o solutionare amiabila (notificare in vederea solutionarii amiabile). Apeleaza la un avocat deoarece administrarea probatoriului va fi foarte dificila in primul caz (drepturile de autor).
ai grija ca pe acel forum public sa nu existe vreo specificatie gen "site-ul se poate folosi materialele postate de dvs in interesul propriu si continuarea acestei actiuni se considera acceptul dvs..." sau ceva de genul. in momentul acela...nu cred ca ai prea multe de facut!
Stiu ca Ringier nu e la prima isprava de acest gen. Succes!
Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea revistei sau a clientilor sai.

--- aici intrebarea este: este oare vorba de materialele lor? logo, sloganuri, texte publicitare, idei, etc. Nu specifica nimic de ce postez eu, etc.

Dreptul de copyright pentru informatiile existente pe acest site este detinut de revista.

--- Tot nu specifica absolut nimic de folosirea datelor postatate de mine in revista propriu zisa.

Situl poate furniza, sau terte parti pot furniza prin intermediul site-ului, legaturi ("link"-uri) catre alte pagini sau resurse World Wide Web. revista nu garanteaza si nu este responsabila de disponibilitatea acestora, si nu este responsabila in nici un fel de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale de pe, sau disponibile pe, acestea.

revista nu va fi responsabila sau pasibila de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile furnizate de continutul, bunurile sau serviciile disponibile pe sau prin intermediul acestora.

--- aici nu inteleg unde bate, totusi ...

Cam astea ar fi conditiile care ma intereseaza , restu specifica chestii nerelevante.

Ideea e sa stiu sa contactez pe cineva sau sa fac ceva, daca are rost.
Eu in general inainte sa intru pe un forum citesc regulile si conditiile, si ce am vazut AICI era ok. Se pare ca au ramas in pana de idei.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termeni si conditii ale site-ului: clauza privind drepturile de autor e legala? ramiha ramiha Buna ziua, In Termenii si conditiile de utilizare ale multor site-uri web am intalnit urmatoarea clauza: Orice material furnizat de utilizatori, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru web-site Lady26 Lady26 As dori sa intreb cum se completeaza un forumular de la Orda pt drepturile de autor a unui web site.Din cat am citit nu se protejeaza ideile sau conceptul,ci ... (vezi toată discuția)
Fotografiile online gen "stock photos" CristianRH CristianRH Buna ziua. Am si eu o problema. Intentionez sa realizez o publicatie, care in continut va avea multe fotografii ( in general cu animale ). Pe orice site pe ... (vezi toată discuția)