Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu o informatie.
Am avut un accident rutier la 15 ani, fractura de coloana...sunt in scaun rulant, am paraplegie, handicap grav. As vrea sa stiu daca se poate cumula indemnizatia de handicap cu pensia de urmas pe care o primesc dupa decesul tatalui meu, plus drepturi salariale. Am primit o oferta sa lucrez acasa pe calculator si as vrea sa stiu daca ma angajez, mai primesc pensia de urmas? Multumesc frumos !
Buna seara , este ok treba doamnei dar ce am scris am scris ca stiu sigur ca am caz aseamanator in cunostinta care la fel persoana cu handicap , pensie de urmas dar cu drept de munca 4 ore ca altfel i sa spus de la casa de pensi i se suspenda pensia de urmas , daca cumva va avea contract mai mare de 4 ore dar fiecare face ce doreste
ok atunci intrebare pentru doamna , inteleg persoana cu handicap cea ce inseamna certificat de handicap , a fost la comisa de expertiza a capacitati de munca de pe langa casa de pensii sau nu ??sa fiu inteles comisia de handica e una si comisia de expertiza alta astept raspuns
eu am fost la comisie la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului....am doar indemnizatie de handicap pe care de acolo o si primesc.....la comisia de expertiza de pe langa casa de pensii n-am fost si nu am pensie de invaliditate, de la casa de pensii primesc doar pensia de urmas.
am mai pus intrebarea care am pus-o aici si pe site-ul clublegislatiamuncii si am primit acelasi raspuns pe care mi la dat domnul tudorvaleriu, si anume ca se pot cumula.
buna seara , medea fara nici o problema angajeazate, dar eu nu vreau sa fi pusa in situatia ca iti va fi sistata pensia de urmas in prima luna cand va ajunge la casa de pensi contributia la pensie , si iti zic astea pt ca si eu am destule probleme cu casa de pensi chiar daca mi se da dreptate dar nu se rezolva asta fiind alta poveste , eu vreau sa discutam si cu ceilalti moderatori care au si ei pareri , puteai obtine pensia de urmas conform sectiuni 5 din legea pensilor care se refera la pensia de urmas si aici la art 84 se specifica
.
Art. 84. - Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit
legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în
care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) sau b
care era situatia dumneavoastra cand ati obtinut prima data pensia de urmas adica carei litere ati luat pensia de urmas ???
eu inteleg ca ati luat conform literei c dar dumneavoastra puteti sa ne spuneti ce scrie pe decizia care este litera
la art 113 se specifica urmatoarele
. 113. - (1) În sistemul public de pensii, plata pensiei încetează începând cu
luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:
c) pensionarul de invaliditate, pensionarul urmaş prevăzut la art. 84 lit. c),
precum şi cel prevăzut la art. 86 alin. (1) şi-au redobândit capacitatea de muncă,
potrivit legii;
astept un raspuns ca sa vedem conform carei litere aveti pensia de urmas
Pensie de urmas
Vanda0228
Buna ziua!
Sunt o persoana in varsta de 25 de ani cu handicap locomotor grad I, iar tatal meu a decedat cand aveam 10 ani. De atunci am primit indemnizatia ... (vezi toată discuția)