avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare definitiva in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare definitiva in alta tara

Buna seara,
Mama copilului s-a casatorit de curand si copilul este cu alt tata cu care nu a fost casatorita. Copilul pana la ce varsta poate fi trecut pe numele sotului fara acordul tatalui natural? La plecare definitiva din tara mai este necesar acordul tatalui natural?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:28, 9 Februarie 2016
Nu poate pleca fara acordul tatalui natural din tara decat daca ar avea hotarare judecatoreasca in acest sens.

Nu se poate trece alt tata in actul de nastere al copilului decat in utma unui proces.
Actualul sot nu poate fi trecut ca tata, fara acordul tatalui biologic. Pentru a scoate minorul din tara, daca nu aveti o hotarare care sa va ofere exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, aveti nevoie de acordul tatalui biologic.
Copilul este recunoscut de tata? (de tatal lui, nu de sotul mamei)
Da, este recunoscut de tatal natural.
ToiaLuminita a scris:

Da, este recunoscut de tatal natural.

Copilul are tată natural și acesta va fi tatăl lui pentru totdeauna în certificatul de naștere, și oriunde va fi nevoie..........
Nu veți putea părăsi țara fără acordul tatălui natural.
Nici în instanță nu vă poate nimeni garanta că veți reuși să convingeți judecătorii să vă acorde suplinire pentru trecerea frontierei.
Depinde de foarte mulți factori pe care noi nu-i cunoaștem încă.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator

Alte discuții în legătură

Copil conceput cu alt barbat in timpul casatoriei si recunoscut de acesta. este legal Gabriel Cristian Gabriel Cristian buna ziua. va rog daca ma puteti lamuri la o speta. Am divortat de sotie in luna aprilie 2021. Ea fiind plecata in italia din anul 2015. A mai venit pe acasa ... (vezi toată discuția)
Cum poate actualul sot sa recunoasca copilul nerecunoscut dintr-o alta relatie symyna- symyna- Sunt mama unui copil in varsta de 9 ani,care la nastere nu a fost recunoscut de tatal biologic. Actualul sot pe care de altfel copilul il stie ca fiind tatal ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii restrictioneaza dreptul de a calatori in strainatate? WhiteRose1 WhiteRose1 Buna ziua. As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care voi avea un copil in afara casatoriei si doresc sa preia numele meu de familie, de comun acord cu ... (vezi toată discuția)