avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare definitiva in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare definitiva in alta tara

Buna seara,
Mama copilului s-a casatorit de curand si copilul este cu alt tata cu care nu a fost casatorita. Copilul pana la ce varsta poate fi trecut pe numele sotului fara acordul tatalui natural? La plecare definitiva din tara mai este necesar acordul tatalui natural?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:28, 9 Februarie 2016
Dati ceva mai multe detalii despre situatie: ce relatie este intre copil si tata? Se cunosc? Se vad? Ce varsta are copilul? etc

Copilul are un singur tata - cel din certificatul de nastere. In orice situatie oficiala, cand va referiti la tatal copilului va referiti la persoana care este trecuta in certificatul de nastere la rubrica tata.

Nu puteti schimba numele copilului fara acordul tatalui. Chiar daca tatal isi da acordul pentru schimbarea numelui nu inseamna ca se va schimba si persoana care e trecuta in certificat in dreptul rubricii "tatal".

Pentru adoptie aveti nevoie de acordul tatalui.

Pentru parasirea tarii aveti nevoie de acordul tatalui pe care il puteti suplini in instanta daca plecare e punctuala, pe o perioada delimitata.

Pentru emigrare (parasirea definitiva a tarii) depinde de tara in care vreti sa ajungeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil conceput cu alt barbat in timpul casatoriei si recunoscut de acesta. este legal Gabriel Cristian Gabriel Cristian buna ziua. va rog daca ma puteti lamuri la o speta. Am divortat de sotie in luna aprilie 2021. Ea fiind plecata in italia din anul 2015. A mai venit pe acasa ... (vezi toată discuția)
Cum poate actualul sot sa recunoasca copilul nerecunoscut dintr-o alta relatie symyna- symyna- Sunt mama unui copil in varsta de 9 ani,care la nastere nu a fost recunoscut de tatal biologic. Actualul sot pe care de altfel copilul il stie ca fiind tatal ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii restrictioneaza dreptul de a calatori in strainatate? WhiteRose1 WhiteRose1 Buna ziua. As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care voi avea un copil in afara casatoriei si doresc sa preia numele meu de familie, de comun acord cu ... (vezi toată discuția)