Buna,
Am 19 ani si sunt logodita de mai bine de jumatate de an cu un baiat cu 8 ani mai mare ca mine. La sfarsitul primului meu semestru de facultate am anuntat parintii ca ma las de facultate si ca vreau sa ma casatoresc cu logodnicul meu. Mentionez ca parintii mei nu au luat in serios logodna noastra chiar daca purtam inel si le-am spus de ea. Bineinteles ca ei au reactionat in mod negativ. Considera ca fac cea mai mare greseala a vietii mele si ca ar fi mai bine sa termin anul de facultate si sa inghet iar dupa la toamna sa dau la alta facultate pe care sa o termin.
Eu nu mi-am dorit asa ceva asa ca am hotarat sa plec de acasa si sa ma mut la logodnicul meu. Acum planificam cununia civila si ne dorim in continuare sa fim impreuna. Prolema este ca ai mei nu sunt de acord cu casatoria si tata a facut anumite amenintari la adresa mea , a logodnicului meu si a familiei acestuia. Ce masuri legale se pot lua ca el sa nu duca la bun sfarsit aceste amenintari ? Are tatal meu vreo posibilitate din punct de vedere legal sa ma opreasca sa ma casatoresc sau sa ma aduca inapoi la ei acasa?
Multumesc anticipat
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce te-a retinut anul trecut sa nu urmezi o alta facultate care iti place ?
Lucrurile se pot face si altfel, dar va fi mult mai greu din multe puncte de vedere.
Casatoria la 19 ani chiar nu e o prioritate, iar in general parintii, f rar se inseala.
Faptul ca eram obosita dupa liceu si examene de bac si tot tacamul si nu eram sigura ce facultate vreau sa fac. Am vrut sa stau un an acasa dar parintii mei nu si-au dorit deloc acest lucru si pana la urma am dat la facultate mai mult ca sa ii multumesc pe ei.
Nu vreau sa acuz pe nimeni de nimic si nici nu vreau sa fac alte comentarii, dar era o vorba care spunea ca cineva pus in situatia de a alege intre cariera si familie, ar trebui sa aiba in vedere un fapt: cariera nu se va trezi niciodata intr-o dimineata si sa spuna ca nu te mai iubeste.
1. parintii nu te pot impiedica sa te casatoresti. Totusi, de indata ce te casatoresti ei nu mai sunt obligati sa te intretina. Acelasi lucru e valabil si de indata ce nu mai studiezi.
2. facultate nu poti face oricand - exista o varsta pentru fiecare lucru si acum e momentul pentru invatat. Nu toata lumea trebuie sa urmeze o facultate si am vazut suficient de multi oameni fericiti fara studii superioare. Insa e bine sa te gandesti ce fel de viata iti doresti.
3. ce inseamna sa te concentrezi pe familie? daca nu mai urmezi o facultate presupun ca o sa te angajezi - deci tot timpul ala il vei petrece in afara familiei. Daca nu te angajezi, din ce traiesti? Intentionati sa faceti copii acum (caz in care chiar nu mai ai alta sansa la studii superioare)?
4. discuta clar cu viitorul tau sot despre planurile voastre (ca daca te casatoresti n-or sa mai fie planurile tale de a urma o facultate, ci ale voastre) si asigura-te ca trageti in acelasi sens.
5. parintii ca parintii (intotdeauna va fi un conflict intre parinti si copii) insa viitorul tau sot ce parere are de intreruperea studiilor tale? ce fel de viitor vede el pentru tine?
viitorul meu sot are o afacere de familie pe care o administreaza si in care vreau sa ma implic si eu pentru a avea o ''sursa de venit''. El ma sustine sa fac studii superioare daca asta imi doresc cu adevarat insa pentru moment vreau sa ma axez pe ce imi doresc cel mai mult adica o familie. Nu vreau sa fac averi sau 10 facultati si dupa sa mor de foame si sa fiu nefericita. Prefer sa am un trai modest si liniste in suflet. Copii vom face la momentul potrivit. Insa situatia cu parintii mei este atat de incordata ca nu ne sta gandul la copii acum. Vre, liniste si siguranta ca nici o amenintarenu se va indeplini.