avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... tichete masa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

tichete masa

Buna ziua,
La calculul deducerii personale se ia in considerare si valoarea tichetelor de masa?
Adica in venitul brut realizat intra si tichetele de masa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:25, 8 Februarie 2016
Tichetele de masa se aduna la salariul brut, apoi se scade deducerea personala, se scade deducerea suplimentara, se scade cotizatie sindicat si se mai scade valoarea pensiei pilonul III. La rezultat se aplica 16%.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
petronela_gav, utilizator
Multumesc.
Inca ceva, la calculul concediului medical (venitul celor 6 luni) banuiesc ca nu se iau si bonurile de nasa in calcul, ci doar veniturile din salarii, zic bine?Venitul realizat de dinainte de impozit.
Multumesc
1. Pentru calcularea indemnizatiei pentru concediu medical se au in vedere veniturile brute pentru care s-a platit contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

2. Daca pentru tichetele de masa s-a platit aceasta cota de contributie atunci sunt luate in calculul indemnizatiei pentru concediul medical.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc,
Inteleg ca iau in calcul suma mare, cea la care se aplica 0.85%.
De ex. venit brut 1000 lei, la care aplic 0.85 % contributia pentru concedii si indemnizatii.
Iau in calcul suma de 1000 lei,
Da, sunt luate in calcul toate sumele brute pentru care s-a platit cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm yme yme Buna ziua, La stabilirea bazei de calcul pentru CM se adauga tichetele de masa la venitul brut ? Multumesc, (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, concediu crestere copil - drepturi de autor spooker spooker Buna ziua, Am si eu cateva intrebari la care nu prea gasesc raspunsuri... Sotia este angajata la o firma unde este platita cu salariu fix + drepturi de ... (vezi toată discuția)
Situatie: 15 zile co inainte de prenatal neefectuate ContSters114803 ContSters114803 Situatie : daca inainte de a intra in prenatal mai am 15 zile de concediu odihna si contractul de munca se suspenda pe un an, angajatorul trebuie sa imi ... (vezi toată discuția)