avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lg.448/2006 Art.27(1)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lg.448/2006 Art.27(1)

Sint pensionar de boala in grad de handicap accentuat si abia am descoperit Art.27 (1) din Lg. 448/2006. Proasta comunicare a institutiei abilitate cu informarea, punerea in drepturi , dar si monitorizarea pacientilor daca au parte de drepturile si beneficiile prevazute in lege , duce la confruntarea noastra a celor cu probleme cu vicisitudinile permise de sistemul tot mai stufos si tot mai imposibil pe zi ce trece. Ajutati-ma va rog sa inteleg care este procedura sa banaficiez de un imprumut conform articolului de mai sus, pentru a-mi amenaja locuinta incit sa reduc efortul si sa am caldura adecvata ca sa pot tine boala sub control. Multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: AU Lucifer , utilizator 17:45, 24 Iunie 2020
Sunt câteva necunoscute în ce privește acestă lege.
1-bancile.
Nu se știe clar ce bănci dau astfel de credite.
2-conditii de eligibilitate.
Pe lângă adeverința obținută de la dgaspc, nu se știe ce alte condiții sunt.
-venituri acceptate
-creditarea pe maxim 10 ani
Băncile ar avea un prag al venitului minim, unele 1000 lei, altele 1250.Nicio bancă nu acordă credit pe mai mult de 5 ani deși legea prevede maxim 10.
Drept urmare(din experienta) :
-venituri precum stimulentul acordat persoanelor adulte cu handicap grav /accentuat NU SE IA ÎN CONSIDERARE.
-pensia revizuibila NU SE IA ÎN CONSIDERARE
-bănci precum CEC BANK (îmi cer scuze anticipat dacă am încălcat regulamentul, îmi asum) solicită avans de 25 %
Nu rămâne decât indemnizația de handicap, 375 ron, în cazul persoanelor cu handicap accentuat,care este prea mică pentru a fi eligibili.
Nici măcar aducerea unui co-debitor, în cazul meu, soția, cu venit în jur de 3500 RON, nu a ajutat.
In concluzie, acest credit, suma maximă de 10.000 eur, poate fi accesat de către persoanele cu handicap grav /accentuat/însoțitori care au venit stabil(indemnizatie +salariu, indemnizatie +pensie nerevizuibila) , ambele +co-debitor.
Atenție la IFN-uri(Cetelem, TFI Credit Garanti Credite de consum, firme de leasing) DGASPC nu acceptă contracte cu aceștia. Dobânda unei banci(BRD, Raiffeisen, Cec) este maxim 30% din valoarea creditului, IFN-urile au peste 50%.
Sper ca experienta mea să ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divergente intre legislatie si regulament bnr kisslevente kisslevente Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu privire la cine nu respectă legislația, mai precis Legea 448/2006 actualizată, \"ART. 27 (1) Persoanele adulte ... (vezi toată discuția)
Pers cu handicap lazarica18 lazarica18 Sunt persoana cu handicap accentuat de foarte multi ani , am o firma infiintata ca si PFA si doresc sa stiu daca sunt scutita la plata impozitului pe profit. ... (vezi toată discuția)
Pot persoanele cu handicap sa cumpere masina in rate? aditza38 aditza38 o persoana cu gr 1 poate obtine credit la banca pentru achizitionarea unui autoturism?Daca da,care sunt conditiile,ce venit trebuie sa aiva si ce banca acorda ... (vezi toată discuția)