avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii intracomunitare pentru firma neplatitoare de ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii intracomunitare pentru firma neplatitoare de TVA

Buna seara! Am urmatoarea speta: Firma infiintata in ianuare 2016, neplatitoare de tva, doreste sa faca achizitii intracomunitare de marfa , in valori mici pana in 5000 euro pentru o achizitie. Va rog sa ma indrumati cum se procedeaza cu codul de tva pentru achizitii intacomunitare, care sunt pasii in anul 2016? eu am mers la finante si am solicitat certificat de inreg. in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare, urmeaza sadepun formularul 095( Cerere de inregistrare in ROI). Se depune si 010? Problema e ca ulterior am citit ca doar dupa ce depasesc valoarea de 10000euro trebuia sa fac acesti pasi. Ce e de facut in acest caz? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:16, 26 Februarie 2016
Pana in 10.000 este optional. Daca va luati cod de tva cumparati fara tva ul din tara respectiva dar il platiti in romania.
Se depune 091 pt tva + 095 pt roi. Atat
Apoi 390 si 301 cand sunt tranzactii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare - firma neplatitoare de tva Adinel84 Adinel84 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva si vreau sa fac achizitii intraconunitare. Trebuie sa ma inregistrez in ROI, daca valoarea achizitiilor intr-un an ... (vezi toată discuția)