avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Justificare prelungire contract executie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Justificare prelungire contract executie

In cadrul unui contract de executie pentru o lucrare de mici dimensiuni, dar care presupune turnare de beton in exterior, ce justificari se pot invoca pentru prelungirea duratei de executie? Contractul a fost semnat in luna ianurie, cu durata 30 de zile. Nu sunt prevazute in contract clauze specifice si nici preciarea ca lucrarile incep o data cu ordinul de incepere.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 09:22, 10 Februarie 2016
Justificarea prelungirii nu poate fi decat o imprejurare reala, de care nu s-a stiut la data semnarii contractului si care v-a împiedicat să va îndepliniti obligaţia, respectiv forta majora.
Forţa majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil.

Obligatia de a incepe lucrarile numai dupa primirea ordionului de incepere este una legala cf. prevederilor Legii nr. 50/1991, republicata, cu modificările și completările ulterioare.
Deci, forta majora nu prea poate fi invocata, caci stiam ca e iarna la data semnarii contractului, nu este asa?
Ordinul de incepre poate fi emis si dupa un anumit timp de la semnare? In speta, au trecut 24 de zile de la semnarea contractului de catre ambele parti...
Multumesc!
Stiati ca e iarna, dar lucrarile se sisteaza daca este timp nefavorabil, nu daca este iarna.

Din cate stiu, se poate dispune inclusiv sistarea lucrarilor, dupa legea constructiilor, daca este timp nefavorabil.

Cu atat mai mult, ordinul de incepere (care inteleg ca nu s-a emis) se poate emite dupa intrunirea tuturor conditiilor necesare, iar timpul nefavorabil este un motiv temeinic pentru amanarea emiterii lui.
Ca urmare, se poate emite un act aditional de prelungire a termenului, cu justificarea temeinica a motivului prelungirii -timpul nefavorabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am semnat un contract cu managerul unei formatii de ... Catalin10q Catalin10q Buna ziua! Am semnat un contract cu managerul unei formatii de muzica acum 2 ani de zile pentru un eveniment de anul trecut in luna iulie. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Neaplicarea legii maria1956 maria1956 Buna ziua,,cum pot recupera banii pe vacanta? Agentia spune ca nu aplica OG 2/2018. Aici avem in vedere prevederile intens discutate ale art. 13, alin 3 din ... (vezi toată discuția)
Diferenta exagerata de valoare apartament andreeacristinne andreeacristinne am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential la inceputul anului 2008. apartamentul urma sa fie gata la ... (vezi toată discuția)