avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare sentinta

De peste doua luni a fost pronuntata sentinta la fond dar inca nu a fost comunicata. Are sens sa fac o cererere de urgentare a redactarii sau am doar sanse sa enervez judecatorul?
Cel mai recent răspuns: IoanPaul , utilizator 15:35, 5 Aprilie 2016
2 luni pentru redactarea unei sentinte nu este recordul din Romania.
Mai asteptati.
(alternativa cu "enervatul" poate fi reala).
Buna ziua,
Comunicarea va veni dupa motivarea sentintei.
Din pacate si judecatorii intarzie destul de mult din motive de timp.
Incercati dar ....
Conform art. 472(1) NCPC Hotararea se va comunica din oficiu partilor partilor ,chiar daca este definitiva.Comunicarea se va face de indata ce hotararea a fost redactata si semanta in conditiile legii.Asta inseamna ca, inca nu a fost redactata.Puteti formula cerere ptr.urgentarea redactarii, transmiteti o cope si la CSM-Inspectia Judiciara.
Revin cu aceeasi problema. Au trecut deja mai bine de 4 luni de cand s-a pronuntat sentinta si inca nu mi-a venit comunicarea. Nici pe site-ul curtii nu apare nici o modificare.
Dupa doua luni jumate de la pronuntare (mijlocul lunii februarie), m-a rugat grefiera sa trimit pe mail in format word cererile mele depuse la dosar, pentru a putea opera mai rapid comunicarea sentintei. Le-am trimis. Dupa inca o luna, am trimis o cerere de urgentare a redactarii. Iar a mai trecut o luna si inca tot nimic. Ce mai pot face pentru a determina judecatorul sa-si faca treaba (si sa respecte legea...)?
Incercati sa faceti o sesizare la CSM-Inspectia Judiciara,v-am mai dat acelasi raspuns.

Alte discuții în legătură

Astept motivarea unei sentinte de mai bine de 6 luni.ce pot sa fac sa o urgentez?! cosmin2005 cosmin2005 Astept din 15 martie motivarea sentintei pentru a face in termenul stabilit de 15 zile apel,iar motivarea nu mai vine. Ce pot sa fac?cum pot sa constrang ... (vezi toată discuția)