avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

In cazul in care ,se restringe activitatea unei firme in care salariatii au toti aceiasi pregatire (agenti paza),
1- care sunt crieteriile dupa care se face selectia celor care urmeaza sa ramina in activitate fata de cei care urmeaza sa plece(beneficieze de protectie sociala -somaj)?
2- cu cat timp inainte firma trebuie sa ii informeze oficial despre aceste masuri de concediere ca urmare a restringerii activitatii(pentru ca stia de restringerea activitatii)?
3- cu cat timp inainte trebuie sa le acorde preaviz ?
4- cind se inmaneaza decizia de concediere daca spre ex de la 01.02.2016 s-a restrins activitatea ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 13 Februarie 2016
Da ,dar acest contract de munca incheiat cu angajatorul respectiuv nu trebuie sa respecte codul muncii? Consider ca chiar obligatoriu, angajatorul trebuie sa se supuna unei legii ,fiindca nu isi poate face propriul cCIM fara responsabilitate juridica. Multumesc
La încheierea contractelor colective de muncă, prevederile legale referitoare la drepturile angajaţilor au un caracter minimal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva sau cum ? aldica aldica Buna ziua, Lucrez inca la o firma de croitorie dar de la 1 martie am stat doua saptamanii in fara plata, dupa care am fost chemati la munca dar marea mirare ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de ingrijire copil biasro biasro buna ziua! am rugamintea sa ma jutati cu un raspuns. urmeaza sa ma intorc la munca din concediu de ingrijire copil (2 ani) si as vrea sa stiu daca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca florinradasan florinradasan In urma unei restringeri de activitate din cadrul unei scoli, unul din posturi pe aceeasi specialitate a fost restrins,fara sa-mi fie comunicata decizia in ... (vezi toată discuția)