avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioada determinata

Buna ziua!

As avea nevoie de un raspuns care sa fie exemplificat si prin acel articol din codul muncii care se refera la urmatoarea situatie. Am fost angajata pe o perioada de 20 de luni in cadrul administratiei locale a judetului. In urma restructurarilor anuntate, departamentul la care lucrez trebuie sa renunte la 2 angajati din 5. Intrebarea mea pt dvs este daca eu sunt pe postul unei colege care este in concediu de materinate, iar perioada de 20 de luni pe care am fost angajata, nu s-a terminat, angajatorul poate renunta la serviciile mele? este legal avand in vedere ca postul ei nu poate fi restructurat cat ea este in concediu de maternitate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:16, 12 August 2009
Buna ziua!

Poate ma puteti indruma sa aflu cea mai buna varianta pentru problema mea.

O agentie de modele, lucra pana acum ceva timp pe baza de conventii civile. Acum trebuie sa faca contracte de munca. Problema este ca nu se folosesc mereu aceleasi modele, unele sunt folosite doar pentru 1 zi, altele 2-3 zile pe luna, altele 1 zi la 3 luni. S-au gandit la contracte individuale pe perioada determinata - art. 81 lit e, cu timp partial. Dar pana se inregistreaza contractul la itm nu mai lucreaza modelul.

Dumneavostra cum ma sfatuiti sa fac contractele modelelor?

Puteti face c.i.m. pe durata determinata chiar si pentru o zi ... c.i.m. se inregistreaza la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii lui .

De exemplu, un model lucreaza pe data de 15 august ... c.i.m. se incheie pe durata determinata de o zi si se inregistreaza la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii lui.
Mai mare daraua decat ocaua, nu va suparati...

O astfel de situatie cu activitate discontinua se incadreaza perfect sub o conventie civila .

Si cum o sa rezolvati aspectel de numar si durata maxima a contractului pe perioaad determinata, adica art 80codul muncii:
(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82.@
(5) Contractele individuale de muncă pe durată determinată, încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată, sunt considerate contracte succesive

Asa e: Mai mare daraua decat ocaua! plus ca mai sunt cele 3 contracte succesive , termenul de 24 de luni ... Fluxul de modele este maricel ...

Conventia civila tine locul contractului individual de munca? In cazul unui control sa nu ia amanda potrivit " art 276, al.1, lit.d din Codul Muncii, constituie contraventie primirea la munca a unei persoane pt. care nu a fost intocmit contract individual de munca.").

Imi puteti spune ce legi reglementeaza conventia civila? Trebuie sa ma documentez inainte sa propun conventia civila, si recunosc ca nu am mai intalnit o situatie asemanatoare.

Va multumesc!
Conventia civila este reglementata in Codul Civil.

Alte discuții în legătură

Intrebare Szegedi Szegedi Buna seara, sunt insarcinata in luna a 3-a iar firma la care lucrez de aproape 3 ani se muta in alt oras.Pot sa cer sa ma trimite in somaj? Daca sunt somera ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca pe perioada determinata daniel.bagacian daniel.bagacian Buna ziua, am avut contract de munca pe perioada determinata (3 contracte succesive, care au insumat 2 ani). La incetarea celui de-al treilea contract, am ... (vezi toată discuția)
Conventie civila ContSters96325 ContSters96325 Buna ziua.As dori sa stiu in cazul in care as avea in loc de contract o conventie civila ce drepturi as avea......in cazul in care ar dori cineva sa ma dea ... (vezi toată discuția)