Buna ziua!
Pot cere cheltuieli de judecata onorariu avocat daca acesta doar mi-a redactat cererea de chemare in judecata? (contracost desigur)
Mai departe m-am reprezentat singur.
Se acorda cheltuieli in astfel de cazuri numai sa aveti chitanta in care sa se specifice ce reprezinta si pt ce dosar. Daca nu se mentioneaza in chitanta, puteti depune si contractul de asistenta juridica.
Din împuternicirea avocatiala ar mai rezulta dacă avocatul i-a dat împuternicirea avocatiala.
Contractul de asistenta juridica este confidențial și în mod normal nu ar trebui depus.
E confidential intre avocat si client, dar daca partea doreste sa faca uz de el in dovedirea pretentiilor in opinia mea poate sa o faca. Este foarte probabil sa nu se fi eliberat si o imputernicire avocatiala.
Confidentialitatea vizeaza respectarea drepturilor in mod reciproc...si nu ar prea fi legal...dar daca nu are imputernicire avocatiala...
Eu am patit candva de eram pe drum, s-a strigat cauza si clientul avea la el doar contractul de asistenta juridica.Judecatorul nu l-a crezut ca are avocat angajat si nu a avut ce face...decat sa arate la instanta contractul...
Imputernicirea avocatiala se afla la mine intrucat urma sa o depun...eu personal...din moment ce veneam la termen...
S-a uitat judecatorul in contractul de asistenta juridica pana am ajuns eu in sala...
Ii dadusem insa liber la client sa arate contractul de asistenta juridica daca cumva se intampla sa se strige cauza pana ajung...
Daca stiam ca ajunge el inaintea mea ii dadeam lui delegatia dar ma gandeam ca ajung eu inaintea lui...
S-a luat la amanare cauza si fiind angajat cu o zi inainte seara nu am avut cand sa depun imputernicirea la dosar.
Dupa mine, contractul de asistenta juuridica, vorbele soptite clientului, notitele de pe servetelul folosit pentru amintirea unor detalii sunt, toate, protejate de confidentialitatea actului de asistenta juridica.
Protectia asta se refera la toate datele in legatura cu dosarul si este, dupa mine, in interesul clientului.
In consecinta, avocatul poate folosi documente din relatia sa cu clientul numai in situatia in care este necesar a se apara de ceva, a dovedi ceva in contra unor acuizatii si nu poate, niciodata altcandva, fara acordul clientului, sa foloseasca ori sa arate contractul sau alt document.
Clientul poate veni cu orice cunostinta la consultatie, eu nu pot veni cu catel si purcel decat daca imi permite clientul. Confidentialitatea e apanajul clientului.
Pe de alta parte, contractul de asistenta juridica nu cred ca dovedeste, doar prin sine, suma platita sau de plata.