avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructii ilegale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructii ilegale

buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema! intre casa mea si ce a vecinului se afla o strada cu aproximativ 10 case. pe partea dinspre casa vecinului este un canal colector al apei menajere si pluviale de pe strada respectiva.
vecinul meu, a turnat beton peste canalul respectiv si l-a inchis complect astfel incat apa pluviala nu mai are loc sa intre. datorita constructiei drumului si a pantei de inclinatie a acestuia, toata apa pluviala care curge libera pe acel drum este indreptata care casa si curtea mea. de asemenea in cazul ploilor torentiale acesta nu mai intra in canal ci curge pe langa zidul casei mele.
acoperirea canalului s-a facut in doua etape. prima: s-a turnat un strat de beton la nivelul drumului iar un al doilea strat cam la 10-15 cm deasupra celuilalt.
inchiderea acestui canal imi creaza prejudicii prin faptul ca apa nu mai intra in canal ci sub zidurile casi mele.
am incercat sa vorbesc cu vecinul referitor la acest aspect, dar am fost refuzata categoric spunandu-mi ca el are autorizatie de constructie. din cate stiu eu pe domeniul public el nu are cum sa isi obtina autorizatie de constructie. (din unele discutii avute cu secretarul comunei am aflat ca nu au autorizatie)
cand au inceput lucrarile am depus la primaria comunei o sesizare referitor la acest lucru si nu am primit nici un raspuns.
intre timp, de la turnarea primului strat de beton pana la turnarea celui de-al doilea am depus si la inspectoratul de stat in constructii o sesizare la care am primit raspuns cum ca imi va da primaria raspuns la aces sezizare.
pana la urma nu am primit nici un raspuns.
ce as putea sa fac in continuare daca nici inspectoratul in constructii si nici primaria nu iau nici o masura. nu as vrea sa apelez la instanta deocadata.

va multumesc

Alte discuții în legătură

Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)
Sant de scurgere edit1948 edit1948 Buna ziua! Din cauza, ca vecinul nu are nici un şanţ de scurgere a apei pluviale, in timpul ploilor torentiale intra apa in curtea mea, inundand si fantana ... (vezi toată discuția)