avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune contract imprumut bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune contract imprumut bancar


Am luat un credit imobiliar cu ipoteca de la o anumita banca, sa zicem banca X, cu dobanda fixa in primul an, apoi variabila pana la finalul celor 25de ani, decizie f proasta la acel moment, dar intotdeauna regretele vin mai tarziu.
In sfarsit, ma chinui sa acoper aceste rate, am mai avut si anumite intarzieri, dar nu exagerate, maxim 2 luni de la scadenta. Ma trezesc acum 2 zile cu o notificare de la un srl prin care imi comunica ca banca X a cedat crea=
nta mea catre ei si ca sa platesc suma de .... care reprezinta de fapt valoarea totala a creditul meu, mai putin ce s--a achitat pana in prezent, intr-un anumit cont. Imi comunica de asemenea ca cesiunea s-a inscris in arhiva electronica, ca aceasta s-a realizat in baza dispozitiilor codului civil, etc.

Acum eu ce nu inteleg este de ce banca a cesionat acest contract, este clar ca nu pot achita valoarea totala a creditului pe loc pt ca altfel nu mai faceam imprumutul daca dispuneam de acesti bani, sa inteleg ca acel contract incheiat cu banca X nu mai este valabil si in aceste conditii daca exista vreo solutie la problema mea, fara riscul de a pierde imobilul ipotecat.

Va multumesc!
In mod cert banca a cesionat creanta catre o firma de recuperare creante (pesemne in perioada cand deja erati restantiera la banca ).
Trebuie sa stabiliti cu cei de la firma de recuperare un scadentar intocmai cu cel pe care il aveati cu banca ...cat timp respectati scadentarul nu au ce sa va faca! Important este sa fiti cu ratele platite la zi.
SUCCES!B-)
Opinia mea este insa sa luati totusi legatura cu banca cu care ati incheiat contractul.
Faceti demersuri in vederea clarificarii creditului, insotit de un avocat, si puteti sa faceti si o petitie la OCPI, in ceea ce priveste declararea ca scadent a creditului de catre banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Creanta la o societate de recuperari creante CVOVIDIU CVOVIDIU Am o întrebare: dacă am avut un credit la .... pe care nu am reusit sa îl plătesc la timp, a fost cedat unei firme de recuperare crean?e E....., am mai ... (vezi toată discuția)