avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... autorizatia ssm
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

autorizatia ssm

Buna seara,

Societatile comerciale cu cod caen restaurante trebuie sa obtin aautorizatia din punct de vedere ssm de la ITM?
Ce societati trebuie sa aiba aceasta autorizatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 19:00, 12 Februarie 2016
Vizitati site-ul ITM Bucuresti
[ link extern ]
si consultati legislatia specifica domeniului Dvs. de activitate.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Normele metodologice de aplicare de aplicare a Legii ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare stabileste modalitatea de autorizare dpvd al ssm de catre ITM
-Capitolul II Autorizarea functionarii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca.
Este obligatorie obtinerea autorizatiei de functionare de la ITM pentru firmele care desfasoara activitati industriale si se incadreaza in anexa 5 la NM.
Restaurantele nu sunt nominalizate in anexa 5. Acestea trebuie sa detina certificatul constator pentru activitatea ssm, anexa la certificatul de inregistrare a firmei la RC.
La data inregistrarii firmei la RC, solicitantii au completat pe propria raspundere declaratii ca sunt indeplinite conditiile de functionare dpvd al ssm, sanitare, mediu, sanitar-veterinare, prin bifarea pe declaratii a unor reglementari.
Atentie ! Pentru psi-su trebuie sa obtineti avizul/ autorizatia PSI-SU cu respectarea prevederilor din Legea nr. 307/ 2006 si a Ordinului MAI nr. 3 din 6 ianuarie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă.
Recititi acele reglementari pe care le-ati bifat si vedeti daca declaratia dvs. pe propria raspundere este conforma cu realitatea din teren.
gigipopa a scris:


Este obligatorie obtinerea autorizatiei de functionare de la ITM pentru firmele care desfasoara activitati industriale si se incadreaza in anexa 5 la NM.
Restaurantele nu sunt nominalizate in anexa 5.


Obtinerea autorizatiei de functionare SSM nu are nici o legatura cu activitatile desfasurate si anexa nr 5.

In cazul dumneavoastra autorizarea din punct de vedere SSM se obtine printr-o simpla declaratie pe proprie raspundere la biroul unic din cadrul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, in baza prevederilor din NM de aplicare a leg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 care precizeaza ca la registrul comertului se face autorizarea persoanelor juridice care se supun Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru sediul social şi pentru fiecare sediu secundar, biroul unic din cadrul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, va elibereaza certificate constatatore care atesta ca s-au inregistrat declaratiile-tip prin care v-ati asumat faptul ca indepliniti conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, securitatea si sanatatea in munca atat pentru sediul social cat si pentru activitatile desfasurate la punctele de lucru.
Dupa ce ati depus declaratia pe propria raspundere si ati obtinut certificatele constatatatoare, oficiul registrului comertului de pe lânga tribunal transmite autoritatilor publice competente datele in vederea efectuarii controlului de catre acestea, privind conformitatea celor declarate
Autoritatile publice competente cararora le sunt transmise datele societatii sunt:
- directiile de sanatate publica teritoriale din subordinea Ministerului Sanatatii sau ministerele cu retea proprie de sanatate publica;
- Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor sau ministerele cu retea sanitara veterinara proprie;
- autoritatile publice teritoriale de protectie a mediului
- inspectoratele teritoriale de munca
In cazul in care autoritatile publice competente constata ca nu sunt indeplinite conditiile legale de functionare, notifica acest fapt, la sediul inregistrat si acorda un termen de remediere a neregularitatilor constatate. Termenul curge de la data primirii notificarii şi poate fi prelungit la cererea expresa a solicitantului, adresata autoritatii publice competente.
In cazul in care neregularitatile nu sunt remediate, autoritatile publice competente notifica oficiului registrului comertului de pe lânga tribunal actul prin care s-a interzis desfaşurarea activitatii, in termen de 3 zile de la emiterea acestuia, pentru a fi inregistrat din oficiu in registrul comertului.
Cam in asta costa autorizarea in cazul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare ssm in alt judet pentru sediu secundar/punct de lucru al unei sucursale ... cyan cyan Autorizare ssm in alt judet sediu secundar al unei sucursale . O societate pe actiuni are sediul principal in Bucuresti si mai multe sucursale in tara care ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare ssm Adrian Blanaru Adrian Blanaru Buna ziua, SECTIUNEA a 4-a alte obligatii ale angajatorilor c) sa obtina autorizatia de functionare din punctul de vedere al SSM, inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)
Amenajare regie proprie Adriana Laura Adriana Laura Buna ziua, rog daca ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta amenajare in regie proprie, sunt persoana juridica si vreau sa-mi reamenajez biroul cu ... (vezi toată discuția)