Bună ziua, vă rog mult să mă clarificaţi şi pe mine în următoarea problemă. Pe rolul instanţei a fost un dosar unde, la secţiunea "Materie" este scris "Faliment", iar la secţiunea "Obiectul dosarului": "procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată contestatia debitorului contra cererii de deschidere a procedurii insolventei". Soluţia care apare pe portalul instanţei este: "Respinge cererea ca neîntemeiată". Sublinierile din text îmi aparţin
Deoarece nu sunt jurist, iar acest dosar are importanţă pentru mine fiind vorba despre o societate unde lucrez (societatea debitoare), vă rog mult să-mi spuneţi ce înseamnă, de fapt, această soluţie a instanţei: înseamnă că, de fapt, procedura de faliment faţă de debitor poate începe? Sau a fost respinsă cererea creditorului de deschidere a procedurii de faliment?
Vă mulţumesc mult
Asta insemana ca,respingand contestatia debitorului , debitorul este considerat in insolventa,fiindu-i aplicabile preved. Legii nr.85/2014, nu a fost respinsa cererea creditorului de deschidere a procedurii de faliment, dimpotriva,pe cale de consecinta, a fost admisa.
Vă mulţumesc foarte mult. Pe portalul instanţelor apare că se poate face apel în 7 zile de la comunicare. Ştiu că apelul poate fi formulat după redactarea hotărârii, care durează de obicei destul de mult. Este aceasta o situaţie în care se redactează cu celeritate? Aş vrea să ştiu, măcat cu aproximaţie, când se va termina toată această procedură pentru că vreau să mă înscriu la masa credală şi sper să nu se lungească foarte mult aceste proceduri. Mulţumesc mult
Legea insolventei
dorupuia
Am si eu o intrebare:
O firma mi-a cerut falimentul in cursul anului 2009,in prima faza s-a dispus inceperea procedurii de insolvent,am facut apel la curtea ... (vezi toată discuția)