avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... AFP da in judecata administratorul dupa pronuntarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

AFP da in judecata administratorul dupa pronuntarea definitiva a falimentului societatii

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma lamuriti asupra legitimitatii actului de a aduce in fata instantei a unui administrator si asociat unic al unei s.r.l. dupa ce s-a pronuntat falimentul si s-a facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti cu rezolutia "Respinge recursul ca tardiv formulat. Irevocabila."
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CRISAR , utilizator 15:50, 28 Decembrie 2016
Buna ziua,

Intrebarea dvs. nu este clara. AFP a solicita atragerea raspunderii dvs. ca administrator si asociat al unui SRL dupa pronuntarea falimentului?
Da, dupa pronuntare, 'Cerere de angajare a raspunderii patrimoniale', invocand art. 138 din L85/2006.
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2016
CRISAR, utilizator
Cererea de atragere a raspunderii patrimoniale a administratorului si/sau asociatului poate fi formulata ca un ultim demers pentru recuperarea prejudiciului produs societatii debitoare ca urmare a unor fapte culpabile ale administratorului/asociatului/altor persoane responsabile.

Aceasta actiune poate fi formulata fie de lichidatorul judiciar, fie de creditorii societatii debitoare pana la data inchiderii procedurii de faliment. Actiunea intemeiata pe art. 138 din Legea insolventei nu poate fi demarata dupa inchiderea procedurii de catre instanta de judecata.

Dvs. ati spus mai sus ca s-a pronuntat falimentul, expresie care nu este clara. Daca instanta de judecata a dispus deschiderea procedurii insolventei si intrarea societatii in faliment (procedura in care se va lichida activul societatii pentru acoperirea pasivului), se poate face actiunea de atragere a raspunderii administratorului.
Daca prin expresia "S-a pronuntat falimentul" v-ati referit la faptul ca instanta a dispus inchiderea procedurii falimentului si dizolvarea societatii, atunci actiunea de atragere a raspunderii administratorului este tardiv formulata si trebuie respinsa.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Intr-adevar este dupa dizolvarea si radierea societatii care a avut loc pe 12 octombrie 2016.
A fost facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti, pentru continuarea procedurii de faliment, contestand decizia pe fond.
Recursul a fost respins, ca tardiv.
Practic este un alt numar de dosar, sunt actionata, din 15 decembrie 2016, ca persoana fizica, in temeiul art. 138, alin. (1), lit. c) si d) si alin. (3) din L85/2006. Banuiesc ca este un abuz din partea AJFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Societate radiata din registrul comertului aleodor27 aleodor27 Printr-o hotarare judecatoreasca s-a dispus inchiderea procedurii insolventei unei societati si radierea sa din registrul comertului. Se mai pot recupera ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii asociatilor, este posibila?????? carm97 carm97 Sunt asociat intr-o firma cu un procent de 3%. Nu am luat dividente niciodata si nici nu m-am ocipat vreodata de firma respectiva. Firmei i s-a deschis ... (vezi toată discuția)