avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interpretarea soluţiei dispusă de tribunal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Interpretarea soluţiei dispusă de tribunal

Bună ziua, vă rog mult să mă clarificaţi şi pe mine în următoarea problemă. Pe rolul instanţei a fost un dosar unde la secţiunea "Materie" este scris "Faliment", iar la secţiunea "Obiectul dosarului": "procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată contestatia debitorului contra cererii de deschidere a procedurii insolventei". Soluţia care apare pe portalul instanţei este: "Respinge cererea ca neîntemeiată". Sublinierile din text îmi aparţin
Deoarece nu sunt jurist, iar acest dosar are importanţă pentru mine fiind vorba despre o societate unde lucrez (societatea debitoare), vă rog mult să-mi spuneţi ce înseamnă, de fapt, această soluţie a instanţei: înseamnă că, de fapt, procedura de faliment faţă de debitor poate începe? Sau a fost respinsă cererea creditorului de deschidere a procedurii de faliment?
Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:19, 14 Februarie 2016
Da, poate incepe procedura insolventei firmei in care esti angajat. Solutia de respingere a cererii debitorului poate fi atacata la instanta superioara.
Se poate incepe procedura de faliment fata de debitor,nu s-a respins cererea de deschidere a proceduri de care creditor, dimpotriva, a fost admisa cererea creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamnă "contestatia debitorului contra cererii de deschidere a procedurii insolventei"? EmilSavu2 EmilSavu2 Bună ziua, vă rog mult să mă clarificaţi şi pe mine în următoarea problemă. Pe rolul instanţei a fost un dosar unde, la secţiunea \"Materie\" este ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)
Afp da in judecata administratorul dupa pronuntarea definitiva a falimentului societatii CRISAR CRISAR Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti asupra legitimitatii actului de a aduce in fata instantei a unui administrator si asociat unic al unei s.r.l. dupa ce ... (vezi toată discuția)