avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis de conducere

in data de 23.06.09 , baiatului meu i s-a suspendat permisul pentru depasire de viteza in localitate. El a refuzat semnarea PV si a primit dovada pentru 15 zile, care a expirat.
Pana azi 3.08.09 , PV nu a sosit la domiciliul lui.Unde trebuie sa se adreseze in primul rand pentru prelungirea dovezii?Se poate contesta direct in instanta pe baza nr. PV trecut pe dovada , chiar in lipsa acestuia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 20:45, 13 August 2009
tarabegas a scris:

Buna ziua,
Urmarind subiectul acesta si altele de pe forum asemanatoare, mie-mi este neclar de ce pv il trimite in 30 zile la domiciliu si eu am dreptul la contestatie in 15 zile este adevarat de la data primirii dar,........ dovada imi expira in 15 zile? Deci eu tot nu voi putea conduce cel putin 15 zile de la expirarea dovezii!

astept raspuns
multumesc

Ratiunea celor 15 zile este legata de dreptul de contestatie daca acceptati primirea pv. (cu obiectiuni) si ca urmare aveti si dreptul de conducere pentru tot atata timp.Daca refuzati semnarea, este riscul dv. de a nu-l primi in acel interval de 15 zile , iar termenul de 30 zile este acordat Politiei , pentru a face demersuri pentru instiintare(verificare domiciliu,trimitere postala, trimitere curier special , etc).
tarabegas a scris:

Buna ziua,
Urmarind subiectul acesta si altele de pe forum asemanatoare, mie-mi este neclar de ce pv il trimite in 30 zile la domiciliu si eu am dreptul la contestatie in 15 zile este adevarat de la data primirii dar,........ dovada imi expira in 15 zile? Deci eu tot nu voi putea conduce cel putin 15 zile de la expirarea dovezii!

astept raspuns
multumesc

Pe P.V se afla trei casete pentru semnaturi, in prima semneaza agentul constatator, in a doua martorul asistent iar in a treia unde scrie contravenient mai scrie ceva "Am luat la cunostinta" deci faptul ca semnezi P.V.-ul asta inseamna, ca ai luat la cunostinta despre ceea ce scrie in el nu ca esti de acord cu ceea ce scrie acolo.Mai mult decat atat, tot pe P.V. scrie " contravenientul poate face plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la data inmanarii/comunicarii care se depune la judecatoria...." Cu toate acestea sunt foarte multi care nu semneaza pv-ul, sa ma ierte Dumnezeu dar asta nu o consider decat PROSTIE INGAMFARE si INFUMURARE.
Mai vin sa scrie si pe forum," eu ce fac pentru ca am nevoie neaparat de permis?" Sa fii sanatos, legiuitorul ti-a pus la dispozitie caile de atac dar tu le-ai dat cu piciorul.
@cromatic
:offtopic: Daca s-au luat dupa alti "baieti destepti", care se lauda ca nu semneaza "ca asa e bine", asta nu inseamna ca nu pot cere ajutor, ca orice user care patimeste/greseste si invata din experienta proprie (poate spune si la altii ce a patit)
Va multumesc in primul rand pentru raspunsurile date
In al doi-lea rand as vrea sa fac si au o remarca pentru ca vad ca asa se procedeaza : Daca nu cunoasteti datele problemei in totalitate sau cu exactitate nu mai faceti aprecieri jignitoare.
Si ca sa intelegeti de ce am refuzat semnarea procesului verbal am sa va explic : Am avut anumite mentiuni pe care agentul de politie a refuzat categoric sa le noteze in PV. drept pt. care am refuzat semnarea celor scrise de dumnealui
In fapt agentul de politie dupa ce a scris procesul verbal a mai verificat odata inregistrarea video constatand ca au comis o gresala (un abuz), drept pentru care a considerat ca este injositor sa-si recunoasca gresala si sa anuleze PV. Urmarea a fost refuzul de a semna
Cred ca am fost destul de explicita
As vrea sa continui subiectul pentru ca am ajuns la faza in care am PV dar, datorita protestului personalului auxiliar al judecatoriilor nu am reusit sa depun contestatia SE POATE?
Multumesc
Dv. aveti la dispozitie 15 zile sa depuneti aceasta contestatie, cele 15 zile se socotesc incepand de la data primiri procesului verbal, chiar daca personalul auxiliar a fost in greva aveti posibilitatea de a trimite contestatia prin posta cu confirmare de primire,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestare proces verbal Adrian Copil Adrian Copil Termenul de contestare al procesului verbal este de 15 zile de la comunicare. Eu disting doua cazuri: 1. cel cand semnezi si primesti procesul verbal (caz in ... (vezi toată discuția)
Reclamație întârziere comunicare pv Msrius Msrius Cum pot reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație de a nu binevoi să trimită procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez, am nevoie ... (vezi toată discuția)
Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)