avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detinere ilegala arma neletala, dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detinere ilegala arma neletala, dosar penal

Buna ziua, in anul 2004 am achizitionat legal o pusca cu aer comprimat din magazinul A.J.V.P.S , ulterior legea detinerii armelor a fost schimbata si ar fi trebuit sa ma prezint la politie pentru a fi luata in evidenta, nu am facut acest lucru pentru ca nu am stiut , nu mi s-a adus la cunostinta. Acum m-am trezit cu politia la usa confiscandu-mi arma si informandu-ma ca mi se va face dosar penal. Din discutiile purtate cu domnii politisti, am inteles ca mi se va face dosar penal dar aceasta fapta nu va aparea in cazier. Este adevarat acest lucru ? Sunt pasabil de vreo amenda penala / contraventionala ? Voi ramane cu aceasta pata in cazier toata viata ? Mentionez faptul ca nu doresc sa-mi pastrez pusca si nici nu am fost certat cu legea (am folosit-o in scop sportiv).
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:14, 13 Februarie 2016
Depinde daca arma este letala/neletala supusa autorizarii si alte conditii ale infractiunii. Oricum pedeapsa nu este mare si probabil ca politistii pe asta s-au bazat cand si-au dat cu presupusul (caci nu ei vor stabili daca veti primi sau nu condamnare). Este posibil ca fiind la prima abatere, instanta sa dispuna renuntarea sau amanarea aplicarii pedepsei, sau amenda. Cu aceasta "pata" nu veti ramane toata viata in cazier, caci va interveni reabilitarea, insa poate nici nu se va dispune o condamnare si practic nu va fi inscris nimic in cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre cazier mediadream mediadream Buna ziua! Am o intrebare legata de cazierul meu. Acum 2 ani am fost prins conducand un autoturism pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de 0.6 in ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Regimul armelor si munitiilor florindr florindr Detin o arma neletala, cu aer comprimat. Am uitat sa-mi shimb permisul de arma in termenul legal de 5 ani. Mi-a fost intocmit dosar penal in temeiul art. 346 ... (vezi toată discuția)