Daca detin terenuri agricole iar persoane necunoscute patrund pe terenurile mele si fura , pot sa le impusc ? Voi fi tras la raspundere pentru acest lucru ?
Dar daca inainte de impuscare as filma toata scena ca proba in instanta ulterior ?
Exista vreo lege in Romania care imi permite sa-mi apar proprietatea ? Din cate mi-aduc aminte undeva in Constitutia Romaniei scrie clar ca proprietatea este inviolabila. Dumneavoastra ce parere aveti ?
@ CatalinCDn Punctual.
- Nu sunt de acord cu multe legi dar...incalcandu-le, nimeni nu ma apara. Nici cu acest aspect nu sunt de acord si eu am invocat legea, ca raspuns la intrebarea autorului topicului.. Daca in apararea proprietatii ( ex. SUA ) ar fi schiloditi sau ar muri cativa " Indrazneti " si s-ar populariza, alta ar fi situatia. Dar legea, iar legea, ii apara si ei cunosc acest lucru.
- Incarcatura cu sare sau air-soft nu este letala si chiar asa, este interzisa ca provocatoare de suferinta. Pana si impuscarea unui animal trebuie sa fie provocatoare de moarte rapida pentru a nu provoca suferinta.( text lege )
- Pentru a-i speria, pune pe fuga pe indrazneti, se pot folosi cartuse oarbe, fara incarcatura, un pistol cu gaze, bile de cauciuc...spray-uri. Orice neletal.
- " discutii inutile, comunisti nostalgici, m-a deranjat ". Pe mine nu m-au deranjat, le-am luat ca pe o gluma. :beer:
- Cazul Iovan, in mesaj privat.
Cred ca ati putea sa va luati o arma pe care sa o folositi tot la intimidare tragand cateva focuri in aer pentru a goni hotii dar veti avea nevoie si de un permis de port-arma. Daca nu reusiti nici asa, ati putea trage in jos tintindu-le picioarele cu scopul de a-i imobiliza pana la sosirea politiei dar este o idee proasta. Tot la intimidare mai puteti cumpara un proiector cu halogen pe care sa-l alimentati cu o baterie de masina pentru a lumina zona in care se afla hotii si eventual pentru a-i idenitfica. Din pacate traim in Romania ...si asta ne ocupa tot timpul