avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea privata

Buna ziua,

Daca detin terenuri agricole iar persoane necunoscute patrund pe terenurile mele si fura , pot sa le impusc ? Voi fi tras la raspundere pentru acest lucru ?
Dar daca inainte de impuscare as filma toata scena ca proba in instanta ulterior ?
Exista vreo lege in Romania care imi permite sa-mi apar proprietatea ? Din cate mi-aduc aminte undeva in Constitutia Romaniei scrie clar ca proprietatea este inviolabila. Dumneavoastra ce parere aveti ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CristiGrs , utilizator 18:18, 4 Martie 2016
@ CatalinCDn Punctual.
- Nu sunt de acord cu multe legi dar...incalcandu-le, nimeni nu ma apara. Nici cu acest aspect nu sunt de acord si eu am invocat legea, ca raspuns la intrebarea autorului topicului.. Daca in apararea proprietatii ( ex. SUA ) ar fi schiloditi sau ar muri cativa " Indrazneti " si s-ar populariza, alta ar fi situatia. Dar legea, iar legea, ii apara si ei cunosc acest lucru.
- Incarcatura cu sare sau air-soft nu este letala si chiar asa, este interzisa ca provocatoare de suferinta. Pana si impuscarea unui animal trebuie sa fie provocatoare de moarte rapida pentru a nu provoca suferinta.( text lege )
- Pentru a-i speria, pune pe fuga pe indrazneti, se pot folosi cartuse oarbe, fara incarcatura, un pistol cu gaze, bile de cauciuc...spray-uri. Orice neletal.
- " discutii inutile, comunisti nostalgici, m-a deranjat ". Pe mine nu m-au deranjat, le-am luat ca pe o gluma. :beer:
- Cazul Iovan, in mesaj privat.
Cred ca ati putea sa va luati o arma pe care sa o folositi tot la intimidare tragand cateva focuri in aer pentru a goni hotii dar veti avea nevoie si de un permis de port-arma. Daca nu reusiti nici asa, ati putea trage in jos tintindu-le picioarele cu scopul de a-i imobiliza pana la sosirea politiei dar este o idee proasta. Tot la intimidare mai puteti cumpara un proiector cu halogen pe care sa-l alimentati cu o baterie de masina pentru a lumina zona in care se afla hotii si eventual pentru a-i idenitfica. Din pacate traim in Romania ...si asta ne ocupa tot timpul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evenimentul din primaverii (mediatizat in exces) omor sau leg.aparare? Rog colegi juristi (si nu numai), sa va exprimati opinia (motivat) in legatura cu cazul din Primaverii. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum imi pazesc proprietatea? bamse2008 bamse2008 Salutare tuturor. Incep prin a povesti ca imi doresc sa pun bazele unei ferme de struti, dar cea mai mare problema a mea este paza si securitatea fermei; ... (vezi toată discuția)
Folosirea armei de vanatoare lovy8519 lovy8519 As dori sa stiu daca unei persoane ii este permisa folosirea armei de vanatoare in orice conditii. Problema este ca ieri, o vecina a chemat o persoana cu o ... (vezi toată discuția)