avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... REVENIRE DIN CONCEDIU MEDICAL MAI DEVREME
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

REVENIRE DIN CONCEDIU MEDICAL MAI DEVREME

Buna ziua
O salariata a avut 3 zile de concediu medical, dar dupa o zi a venit la lucru.
Cum o pontez eu acum: dupa concediu medical sau ca venit mai repede la serviciu . Cum calculez eu concediul medical: o zi de concediu medical si restul de 2 zile?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 15 Februarie 2016
Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art.37
...
(4) În situaţia în care unui asigurat i se acordã certificat de concediu medical pentru o anumitã perioadã, iar asiguratul doreşte sã îşi reia activitatea profesionalã înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzãtor, de cãtre medicul prescriptor.
(acest alineat a fost introdus prin art. I pct. 16 din Ordinul C.N.A.S. nr. 470/2010, în vigoare de la 12 mai 2010)

Prin urmare, salariata trebuie sa mearga cu certificatul medical la medicul care l-a emis si pentru a i se face modificarile de rigoare.

Salariata va fi pontata : o zi de concediu medical si 2 zile ca fiind prezenta la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere concediu medical Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Sunt in CM acordat de medicul specialist pentru 30 zile. Ma pot intoarce mai devreme la serviciu? colega de la HR mi-a spus ca odata ce a ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu medical suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua ...in cazul in care un salariat are medical din 01.05.2015 pana in 22.05.2015 si doreste sa se intoarca la serviciu in data de20.05.2015(mai devreme ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale Vioreld Vioreld buna ziua. Imi puteti spune ce risca un salariat care este verificat acasa si desi figureaza in medical, nu se afla la domiciliu (asa cum a scris in ... (vezi toată discuția)