avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii de pensionare in caz de accident vascular ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii de pensionare in caz de accident vascular cerebral

Buna seara,

V-as ruga sa imi oferiti o informatie referitoare la conditiile de pensionare pentru tatal meu care acum 4 ani a suferit un accident vascular cerebral. Diagnosticul neurologului:
- Accident vascular cerebral ischemic sechelar (semi-pareza mana stanga)
- Atrofie cerebrala
- Hipertensiune arteriala (oscilatii mari ale tensiunii arteriale)

Este capabil de deplasare si auto-ingrijire dar nu mai este in totalitate apt pentru munca intelectuala din cauza sechelelor neurologice(lacune,dificultati de concentrare) si fizica (semi-pareza mana stanga).

Mentionez ca este nascut in 03.03.1958, a efectuat stagiul militar obligatoriu si 5 ani de facultate. A lucrat din septembrie 1984 pana anul trecut (dintre care 9 ani si 9 luni la grupa 1 intre anii 1991 - 2010)

Credeti ca s-ar incadra pentru pensionarea pe caz medical?

Va multumesc!
Lucian
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
lucist_r, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:12, 16 Februarie 2016
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, de pe langa Casa de Pensii, avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de insotitor tutunarudenisa tutunarudenisa Buna ziua, Ca sa fiu sigura ca nu omit vreun diagnostic, va scriu rezultatul cu care s a externat tatal meu: AVC Ischemic pontin stanga,HTA,ICC CLS II ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pensie pe caz de boala RaitaStela RaitaStela Buna ziua, tatal meu are 69 de ani, este pensionat din 2007 cu pensie anticipata cu penalizare si de 4 ani este pensionat datorita varstei, are 780lei. De ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap MarinPopescu MarinPopescu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Mama mea in varsta de 68 de ani este imobilizata la pat in momentul de fata suferind de multiple afectiuni ... (vezi toată discuția)