avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Achizitie produs cu plata ramburs magazin online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Achizitie produs cu plata ramburs magazin online

La mijlocul lunii Decembrie am comandat un produs de la un magazin online. Am ales ca si optiune de plata rambursul. Mi-am pregatit banii si cand a venit curierul am vrut sa platesc produsul, dar curierul mi-a spus ca rambursul pentru coletul respectiv este zero lei. Am zis ok, am semnat de primire si am folosit produsul respectiv.
Dupa aproximativ o luna si jumatate am fost sunat de la magazinul respectiv ca am un sold la ei si ca sa fac plata intrun cont la ei, lucru cu care nu am mai fost de acord, eu sunt somer intre timp si nu mai am banii. M-am oferit sa platesc jumatate din cost, iar cealalta jumatate sa fie acoperit de persoana responsabila care a gresit. Nu a fost de acord.

Vreau sa stiu daca eu mai am vreo obligatie legala de plata, avand in vedere ca nu eu sunt de vina ca cineva a pus ramburs zero in loc de suma corecta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:39, 17 Februarie 2016
Erati constient de-atunci ca nu e corect... nu comentez faptul ca n-ati sunat ca noi nu ne judecam utilizatorii dar sa vreti acum sa impartiti cu altcineva pretul unui bun de care va folositi mi se pare putin cam mult.

N-am idee ce vor face ca sa-si recupereze banii.
Varianta cea mai neagra ar fi sa va faca plangere penala pentru asta, poate s-ar incadra la Art. 243 din codul penal - Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.
Varianta alba ar fi sa renunte la dvs. si sa recupereze pierderea de la cel care a gresit, daca ziceti ca rambursul era 0.
Depinde si despre ce suma e vorba.


Mai exista și partea civila, îmbogățire fără justa cauza, dacă chiar vor sa recupereze, au în ce baza. Nu știu dacă au și cum sa recupereze. Dacă se hotarasc sa merita deranjul unui proces, veți datora și cheltuieli de judecata și apoi de executare.
Mai bine va intelegeti pt plata în rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din greșeală, am trimis unui client un produs gratuit (am omis să trecem pe awb valoarea rambursului) dar el pretinde că a plătit curierului expediția. cum ne putem recupera banii? cosmin_adrian cosmin_adrian Buna ziua, Noi operam un magazin online in Cadrul Emag (suntem parteneri) si avem o problema cu un client caruia i-am trimis un produs gratuit omitand sa ... (vezi toată discuția)
Am vrut să achit prețul unui produs primit prin curierat, dar curierul mi-a spus că e cu ramburs 0. după 8 luni mi se cer banii, trebuie să plătesc eu sau cine a greșit? Petr4567 Petr4567 Buna ziua.Pe scurt situatia: -un produs expediat prin curier cu ramburs 0,fara factura fiscala de insotire a produsului.Am primit coletul si dorind sa achit ... (vezi toată discuția)
Pot refuza plata celui de-al doilea produs? Ionu30 Ionu30 Buna ziua ., Acum ceva timp am facut comanda la 2 produse( identice) de la un magazin online. Cei de firma respectiva mi'au pus pe mail o ... (vezi toată discuția)