avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de credit - garant real sau personal
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de credit - garant real sau personal

Buna seara. Sunt casatorita din 2008 fara conventie matrimoniala de bunuri. Sotul meu doreste sa faca credit imobiliar dar individual fara codebitori, Banca a calculat doar venitul sau eu nu sunt calculata cu veniturile mele. Problema este ca eu detin un apartament de dinainte de casatorie deci este bunul meu propriu. Intrebarea care se pune acum este urmatoarea: in caz de vreo nenorocire banca ma poate executa si pe mine cu bunul meu propriu? Banca mi-a raspuns ca eu voi fi garant in contractul de credit si ca il voi semna si eu...ce inseamna acest aspect? Ma poate executa si pe mine cu bunul propriu? Sau doar bunul comun este supus executarii? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:30, 1 Martie 2016
Aveti grija ce semnati, eu am patit ca sa primesc cu o zi inainte un contract de credit spre consultare iar a doua zi sa-mi puna sa semnez o varianta "usor" modificata (doar cateva articole, in punctele esentiale, si doar in favoarea bancii). Am fost trimis intai la notar, ca sa fiu pus in fata faptului implinit, numai ca, avand o nelamurire, am ajuns intai la banca :) Varianta modificata mi-a fost data sa semnez fara sa fiu avertizat asupra modificarilor. Cititi fiecare articol, daca nu intelegeti intrebati, dar nu pe cei din banca ci pe un cunoscut. Iar banca respectiva este una din primele 3 banci din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)