avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision de administrare depozit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision de administrare depozit bancar

Buna ziua, in anul 2010 am constituit un depozit bancar de 10000 lei la o banca din tara. In septembrie 2015 am primit un mail de la banca prin care imi face cunoscut ca datorez bancii suma de 2000 lei reprezentand comisionul de administrare.
Mentionez ca la data constituirii depozitului banca nu practica comision de administrare a contului. Am luat legatura cu banca, crezand ca este vorba de o greseala, dar aceasta mi-a spus ca acest comision a inceput sa fie aplicat din luna iunie 2011 si am fost informata de acest aspect printr-o adresa, fara a avea acordul meu scris.
In anul 2013, 2014 si 2015 am fost la banca si am solicitat cate un extras de cont si unde nu apare nicio referire la soldul acestui comision.
Intrebare: Este cazul sa reclam faptul ca pe parcursul a 5 ani, banca in mod tacit nu a incercat sa ia legatura cu mine pentru a ma informat despre acest sold? Unde sa ma adresez pentru sesizare?
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 18:33, 19 Februarie 2016
Dacă nu pot face dovada că v-au notificat cu privire la acel comision, cu 60 de zile înainte de a se aplica, trebuie să renunțe la a vă solicita acele sume și o vor face.
Daca, timp de 5 ani ati solicitat o situatie financiara si nu un extras de cont in care sa va arate restantele provenite din administrarea de cont, consilierul bancar avea datoria sa va aduca la cunostinta aceasta situatie. Este imposibil sa nu va fi trimis instiintare, in momentul in care au introdus aceste comisioane pe contul curent. Este posibil ca instiintarea respectiva sa ajunga la adresa care a fost introdusa in baza de date la deschiderea depozitului si sa nu mai corespunda cu cea actuala.
Dar în această perioadă, din 2010 (când aţi constituit depozitul) până acum nu aţi făcut nicio operaţiune bancară aferentă acelui depozit? Aţi retras vreodată bani sau aţi mai depus? Pentrp că până în urmă cu circa un an de zile dobânzile erau relativ bune, iar în tot acest interval cu siguranţă că nivelul dobânzii depăşeşte cu mult dei 200 de lei cât reprezintă comisionul, aşa că, practic, nu aveţi de "adus bani de acasă", ci trebuie să mergeţi la bancă în ziua când aveţi termen şi să scoateţi din suma aferentă dobânzii echivalentul acelui comision de administrare. Chiar şi acum, când dobânzile sunt extrem de mici (la 3 luni este undeva la 0,75%), dobânda lunară din care se scade impozitul depăşeşte nivelul comisionului de administrare. Acel sold negativ de 200 lei se află în contul curent (deoarece la el se aplică acel comision), dar dobânda acumulată în depozit va depăşi cu mult acel comision. Eu, de pildă, întotdeauna când fac o operaţiune la un depozit, am grijă să-mi rămână în afara depozitului, deci în contul curent, o sumă de 23-30 lei tocmai pentru a acoperi viitoarele costuri lunare de administrare. Mergeţi la bancă şi întrebaţi, vă asigur că dacă suma din depozit este cea despre care spuneţi, de 10.000 lei, dobânda este mai mare decât comisionul, doar că trebuie, la termen, să luaţi ceva din acea dobândă şi să o vărsaţi în contul curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision lunar administrare credit Florentina Mihaela Florentina Mihaela As vrea sa stiu ce inseamna acest comision, adica ce eforturi face banca pentru a pretinde cei 50 ron pe care ii platesc lunar. Multumesc pentru explicatii. (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Am de rezolvat doua teme la contabilitatea bancara, ma poate ajuta cineva?va rog!!! alialialiali alialialiali Tema 1: Contabilitate bancară Sa se inregistreze in contabilitatea băncii urmatoarele operatiuni: - Se majoreaza capitalul social al institutiei de ... (vezi toată discuția)