avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o speta...este vorba despre un functionar public ce lucreaza la Primarie avand functia de Referent Asistent III la Biroul de Relatii cu Publicul.Intrebarea este daca aceasta persoana are voie sa verifice documente de urbanism, sa calculeze taxe de urbanism(certificate de urbanism, autorizatii de construire, etc)si sa semneze dispozitii de plata.Va rog ca in raspunsul dv sa specificati si legea care permite/nu permite asa ceva.Multumesc anticipat pt raspuns
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
lexx1769@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:17, 22 Februarie 2016
Daca in fisa postului sunt prevazute toate aceste indatoriri, ori functionarul are dispozitii sau note interne in acest sens, atunci functionarul este legal sa le duca la indeplinire.
Nu exista nicio nota interna, nu exista nici macar fisa postului!
Posibil să fie în competențele Biroului de Relații cu Publicul.

Informativ, urmăriți acest link
[ link extern ]
Daca nu are fisa postului cum este functionar? Orice functionar trebuie sa aiba fisa postului si o dispozitie de angajare. Daca face calcule referitor la taxe inseamna ca cineva i-a facut un instructaj in acest sens, iar note de plata elibereaza toti din primarie doar ca trebuie sa cunoasca taxele aferente fiecarei situatii in parte. Informati superiorii functionarului, acestia trebuie sa stie ce face functionarul in timpul orelor de program, ca doar nu e de capul lui acolo, calculand taxe dupa bunul lui plac ori luand documente neprevazute de lege cetatenilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarul de securitate Justitiarul711 Justitiarul711 Care sunt indatoririle functionarului de securitate din primarie? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functie Allynia Allynia Buna ziua. Conducerea primariei obliga toti angajatii( fie functionari fie contractuali) sa faca de servici la poarta prin rotatie in zilele de sambata si ... (vezi toată discuția)
Fisa post inginer economist - cor 244109 Popescu Lorena Popescu Lorena Rog model fisa postului inginer economist (in domeniul constructiilor). Multumesc anticipat (vezi toată discuția)