As vrea sa va intreb, daca o microintreprindere, neplatitoare de TVA, are lipsa de inventar neimputabila, care este procedura fiscala. Desigur tva nu se plateste, dar ar treb. platita impozit 3% pe val. lipsei. Va rog baza legala.
Multumesc anticipat!
Fiind vorba de microintreprindere,lipsurile la inventar neimputabile se scad din evidenta contabila. Impozitul de 3 % se plateste doar pentru veniturile obtinute nu si pentru cheltuieli,de orice natura ar fi acestea.
Complementar la raspunsul anterior, as adauga o situatie in care lipsa de inventar e tratata de organul de control fiscal, evident pe baza de probe, ca vinzare fara documente legale (neevidentierea veniturilor). Acestia vor sesiza si organul de cercetare penala.Alta baza legala nu exista, decit L241/2005 art 9 cu privire la infractiunea de neevidentiere a veniturilor.
Eu personal in acest caz am impozitat lipsa la inventar cu 16% , venituri din alte surse , considerand lipsa la inventar neimputabila raspunderea administratorului.
Lipsa inventar
mihaelarad
La 31/12 am efectuat inventarul si s-a constatat o lipsa de 8600 lei la pret de vinzare, lipsa nu este imputabila angajatilor.
Cum ma inregistrez in ... (vezi toată discuția)