avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot Radia un autovehicul proprietate personala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot Radia un autovehicul proprietate personala care nu mai exista fizic?

Buna ziua, stimati forumisti. Am o problema spinoasa de rezovat si asi dori sa ma sfatuiti ce pot face sau daca mai pot face ceva. Asi dori sa rezolv problema in mod cat mai legal cu putinta.
In 2006 sotia i-a dat mamei sale, fara niciun fel de acte, sa se foloseasca de un autoturism Dacia 1310 care este proprietatea mea. Am facut prostia sa nu fac contract de vanzare cumparare. In momentul de fata mama sotiei a vandut deja masina unei persoane, din satul in care locuieste, pentru piese iar respectivul a vandut-o la fier vechi fara nici un fel de acte. Din fericire sunt in posesia numerelor de inmatriculare, a cartii de identitate si posibil a unei chitante de mana care "autentifica" vanzarea-cumpararea masinii. Asi dori sa ma sfatuiti ce pasi trebuie sa urmez pentru a radia masina si a scapa de plata unui impozit pe un vehicul inexistent. Va multumesc anticipat pentru bunavointa si pentru timpul cheltuit.
Cel mai recent răspuns: idomar_elike , utilizator 10:39, 23 Februarie 2016
Persoana fizica

Prima data mergeri la Primarie si solicitati un Certificat de Rol Fiscal in care trebuie sa fie mentionata masina si ca nu aveti datorii.
1. Cerere de solicitare Certificat de Rol Fiscal;
2. Actul de Identiate al solicitantului/proprietarului - in original si copie;
3. Procura special de la Notar daca merge altcineva in afara de proprietar.


Apoi va duceti la Politie Serviciul Inmatriculari unde depuneti urmatoarele acte:
1. Cerea solictantul de radiere;
2. Certificatul de Inmatriculare - in original si copie;
3. Actul de Identiate al solicitantului/proprietarului - in original si copie;
4. Placutele cu numerele de inmatriculare;
5. Cartea de Identitate a Vehicolului - in original si copie;
6. Documnetul care sa ateste dezmenbrarea, casarea sau predarea unui unitati specializate in vederea dezmembrarii (Procesul Verbal de predare al autovehicolului la unitatea de dezmembrare; Factura Fiscala; poate daca nu exista faceti o Declaratie Notariala ca masina este dezmembrata - nu stiu daca mai este valabila acest document)
7. Fisa de inmatriculare cu viza organului fiscal de la Primarie:
8. Certificatul de Radiere in 3 exemplare
9. Procura special de la Notar daca merge altcineva in afara de proprietar.

Dupa ce depuneti documnete si vi le avizeaza Politia - Serviciul Imnatriculari, mergeti la Primaria dvs pentru scoatere autoturismului de la impozit si depuneti urmatoarele acte:
1. Cererea de scoatere a mijlocului fix, masina;
2. Certificatul de Inmatriculare - in original si copie;
3. Actul de Identiate al solicitantului/proprietarului - in original si copie;
4. Cartea de Identitate a Vehicolului - in original si copie;
5. Documnetul care sa ateste dezmenbrarea, casarea sau predarea unui unitati specializate in vederea dezmembrarii (Procesul Verbal de predare al autovehicolului la unitatea de dezmembrare; Factura Fiscala; poate daca nu exista faceti o Declaratie Notariala ca masina este dezmembrata - nu stiu daca mai este valabila acest document)
6. Certificatul de Radiere, vizat de Politie - in 1 exemplar
@adrian83miu
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din circulatie CeliaMariana CeliaMariana Buna seara! Cum pot radia un autoturism pe care nu l-am înmatriculat pe numele meu? Mentionez ca am actele in original ale masinii si contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata in romania DjSannan DjSannan Buna tuturor. As avea nevoie de informatii. Eu am plecat din tara cu masina mea inmatriculata in Romania. Acum a trecut ceva timp si actele iau ... (vezi toată discuția)
Radiere Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Am avut o dacie veche din 1998 anul fabricației, am dus-o la un centru de fier vechi tăiată în bucăți acolo mi sa eliberat o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)