avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prescriptia generala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prescriptia generala

buna dimineata.daca o cerere de apel a fost introdusa in urma cu peste 3 ani,iar aceasta a fost anulata din cauza exceptiei de netimbrari iar incheierea pe aceasta exceptie este data cu termen de recurs in 15 zile.Intrebare. in recurs se poate invoca prescriptia generala de 3 ani
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:10, 23 Februarie 2016
Termenul de recurs nu a fost depasit?
buna ziua.Pronuntarea solutiei a fost pe 22-02 2016
In mod normal prescriptia poate fi opusa numai în prima instanta, prin întâmpinare sau, în lipsa invocarii, cel mai tarziu la primul termen de judecată la care părtile sunt legal citate. Insa nu stim cand s-a nascut dreptul de creanta, daca prescriptia a fost intrerupta sau suspendata, etc si la ce se refera dosarul cauzei. Oricum nu va costa nimic sa opuneti exceptia, iar daca nu vi se admite, asta e.
Este discutabil daca mai puteti invoca sau nu prescriptia depinde de momentul cand a inceput prescriptia sa curga,daca a inceput sa curga dupa 1 octombrie 2011(intrarea in vigoare a NCC) nu mai poate fi invocata oricand deoarece, nu mai este considerata de ordine publica si, ca atare,trebuia invocata doar la judecarea in prima instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul invocarii prescriptiei ,în lipsa întâmpinării. bună ... Adevar2 Adevar2 Momentul invocarii prescriptiei ,în lipsa întâmpinării. Bună ziua!Cu deosebit respect,vă rog să mă sfătuiți în următoarea probleemă:sunt în ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriptie executare - recunoastere dumitru2000 dumitru2000 avem o hot definitiva in apel - deci care poate fi pusa in executare = din 2003. in 2007 s-a pronuntat hot in recurs si a devenit irevocabila - insa nu are ... (vezi toată discuția)
Perimat ContSters236934 ContSters236934 Sunt parat intr-un proces de partaj de prin 2010, reclamanta este plecata din tara. Istoric: 07/05/2010 Amânat Solutie: pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)