avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Proces Verbal de contraventie.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Proces Verbal de contraventie.

Salutare tuturor!!!
Vreau sa ma ajute cineva care a mai trecut prin situatia in care sunt eu. Azi dimineata (04.08.2009) am fost amendat de catre un echipaj al Politiei Rutiere din Mun. Zalau, pentru depasirea vitezei legale. Am fost inregistrat cu viteza de 79 km/h. Pana aici nimic interesant, dar agentul constatator a comis 2 greseli destul de importante. 1. Data pe procesul verbal e gresita. El in loc de 04.08.09 a scris 03.08.09, deci cu o zi in urma, iar mai jos in alta rubrica unde trebuia sa scrie din nou data, a scris-o corect! 2. Numarul masinii pe care condus -o e scris gresit. Eu am condus auto cu nr. BV 03 ..., iar el a completat in proces BV 02 .... Problema este ca eu am sesizat greselile dupa semnarea acelui proces. Credeti ca este benefic pentru mine daca as depune o contestatie si mai important, ce sanse am sa mi se anuleze acest proces? Va multumesc!!!!!
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
zahandrei, utilizator
intraveno a scris:

Salut,am si o problema legata de PV
Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva zile(in urma unei campanii cum ca pietonii nu pot trece de la metrou trotuarul)si acolo am pus`o…deci cf legii nu am voie recunosc.teoretic nu ai voie in toata parcarea - 25 m de trecere pietoni interzisa stationarea-- si 25 are toata parcarea.in fine nu asta e problema.
Masina a fost ridicata pe 24.07.2009 - am si platit 8.3 mil la firma respectiva
PV de la politie l`am primit ca intocmit pe data de 27.07.2009 (mai tarziu decat ridicarea) si scrie ca in ziua de 09.07.2009 am stationat voluntar pe trecere cf xxx.Incomit in lipsa conform caseteinr.1088.
Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Asta inseamna ca sunt in termen cu intarzierea de 3 zile.
1- As dori sa contest pv`ul ca eu chiar nu am fost acolo pe data de 09.07- presupun ca ei vor veni cu poza de pe data de 24.07 cea rea, nu va trebui ca eu sa demonstrez acolo.
2- Consider ca Politia comunitara si firma de ridicari nu au avut nici un act pentru a ridica masina pe 24 si dores sa ii dau in judecata sa imi primesc banii inapoi
Ce ar trebui sa fac.. sa obtin anularea PV`ului si apoi sa actionez in judecata Firma de ridicari sau sa actionez firma de ridicari ca a ridicat masina fara nici un document ...PV`ul avand data de 27 ?
Anexez si link cu PV : [ link extern ]

Faceti plangere impotriva procesului verbal si solicitati ca agentul constatator sa faca dovada ca ati parcat neregulamentar, in aceea zi si ora mentionata, in acel loc.
Ceva idei i pareri.... mai are cineva?
intraveno a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, e vorba de nulitate absoluta.
Aveti sanse foarte mari sa fie anulat procesul-verbal de catre instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

Din ce am inteles procesul verbal nu intruneste condiitile pentru a fii nul Eu doresc anularea acestuia pe motivul ca nu am fost acolo pe data de 09.ei au sigur pozele de pe 24, pe 09 nu am trecut prin acea zona.doresc sa profit de greseala lor pentru a recupera banii

intraveno, deschide un alt topic pentru ca acela nu era raspuns la problema ta si se cam incurca lumea in a posta.Sunt 2 probleme in care s-au gresit niste date de constatare care se solutioneaza prin contestarea in instanta dar totusi sa nu-i stricam topicul lui zahandrei.

Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Cromatic, utilizator
De acord cu colegii mei,dar d.voastra ati semnat P.V. pentru luarea la cunostinta.Nu raspundeti de ceea ce a consemnat agentul constatator.Este adevarat ca puteati formula obiectiuni ce trebuiau consemnate de catre agent ,dar asta este.
In concluzie:cititi Ordonanta 2/2001 si formulati rapid(in termen de 15 zile)contestatie -plingere contraventiionala.Puteti invoca ca si conditii de nulitate a P.V -ului - data gresita a constatarii faptei si eroarea consemnarii a nr.masinii.Nu va poate nimeni garanta ca veti cistiga dar nu aveti ce pierde.Nu platiti taxa judiciara.
Procesul verbal este nul de drept datorita greselilor de completare,astfel daca faceti contestatie in anulare instanta va va da castig de cauza.Nu conteaza ca a-ti semnat ,actul este tot nul datorita formei in care este conceput.

Alte discuții în legătură

Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare intraveno intraveno Salut,am si o problema legata de PV Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Contestare pv pe motiv de data gresita luciandan luciandan Buna ziua, In data de 30 oct am parcat, in jurul orei 17 masina pe un bulevard din Bucuresti sect6. Dupa aprox o ora, mi-a fost ridicata masina de baietii ... (vezi toată discuția)