avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 186 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Dubla taxare teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Dubla taxare teren

Buna ziua, azi am aflat cu stupoare ca, pe linga chiria pe care o platesc primariei pentru curte trebuie sa platesc si o taxa/impozitare catre institutia la care platesc impozitul pe casa, ca proprietar. Cei care mi-au intocmit fisa de impunere (pe ultimii 5 ani) n-au stiut sa-mi explice ce ar reprezenta acest impozit/taxa, au repetat doar ca asa prevede legea 227/2015. Desi nu sunt jurist de profesie, mi-e clar ca e vorba de un abuz (legalizatsau, poate, nici macar) si nu stiu ce pasi sa intreprind mai departe. Ma poate sfatui cineva?
Cel mai recent răspuns: Ruxzara , utilizator 16:16, 14 Martie 2016
Este adevărat că datorați taxă pe terenul închiriat de la primărie conform prevederilor codului fiscal, art 463, alin 2
(2) Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosință, după caz, oricăror entități, altele decât cele de drept public, se stabilește taxa pe teren, care se datorează de concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosință, după caz, în condiții similare impozitului pe teren. În cazul transmiterii ulterioare altor entități a dreptului de concesiune, închiriere, administrare sau folosință asupra terenului, taxa se datorează de persoana care are relația contractuală cu persoana de drept public.
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns. Pe noi nu ne-a notificat nimeni, niciodata pina acum, ca datoram si aceasta taxa (abuziva) statului. Ne-am trezit acum citeva zile cu o hirtie care ne soma sa ne prezentam in max. 2 zile lucratoare, altfel platim amenda intre 2.000 si 5.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe chiria platita la afi Andreiapolzan Andreiapolzan platesc chirie pentru terenul din jurul case...(curte) la AFI(fostul ICRAL) Circa financiara mi-a comunicat ca trebuie sa platesc si impozit pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Ocolul silvic achita taxa pe teren? nicollettaB nicollettaB daca Ocolul Silvic administreaza terenul-padure apartinand unei institutii publice, Ocolul are obligatia sa achite taxa pe teren ? (vezi toată discuția)
Ca srl am inchiriat un spatiu in cladirea caminului cultural pentru farmacie monicagaciu monicagaciu Buna seara,am inchiriat un spatiu de 57 mp in cladirea caminului cultural din localitate,spatiul a fost inchiriat in urma licitatiei.Acum in decembrie primaria ... (vezi toată discuția)