Conform Art. 7 din legea 192/2006: Poate fi mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a)are capacitate deplina de exercitiu;
b)are studii superioare;
c)are o vechime in munca de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;
d)este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e)se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f)a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;
g)a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.:rtfm:
Asa cum v-am raspuns deja in celalalt topic deschis de dvs, calitatea de mediator mentionata in catalogul nostru nu are legatura cu calitatea de mediator pe care o aveti dvs. In viitor, canD vom extinde catalogul, vom lua in considerare si cererea dvs.
O zi frumoasa.
Domnul Alexander
Dv am obs ca ati expus legea, numai ca nu ar fi fost necesar. Ati vrut doar sa o precizati? Considerati ca am incalcat ceva din acel articol?
Domnul Administrator - Alin Popescu
Suspendarea e difinitiva sau provizorie (pe anumita perioada de timp)? Va rog daca imi puteti da un exp. unde am gresit / incalcat aceste prevedere a site-ului? Eu nu am declarat fals, e posibil ca am fost suspendat deoareca deviam de la subict? Presupun ca va referiti la domeniul de experienta (exp. am trecut acolo ca ofer consiliere, adevarul este ca am si cursuri de consiliere din Facultate - am trecut doar facultatv pe site - nu enevoie sa tina de mediere - ca si altii care au scris ca le place sa se plimbe noaptea prin parc, care nu ar fi avut treaba cum ar fi un job / meserie), care au fost trecute pe langa cealalte exemplificari? Menitionez ca nu toata lumea de pe forum exercita ceea ce a declarat.
Doresc sa va aduc la cunostinta ca in legatura cu domeniul de mediere, exista mediatori care au cotatia de nota 10 si la "Descrierea activitatii consultantului" a scris "Mediere:drept civil,penal,dreptul familiei,... " (ca si la mine) si in plus au mai trecut caracterizarea personala (gen matrimonial, ori ca cele de socializare ca pe www.hi5.com), ori a descrie personalitatea... ca si a unor avocati, etc... presupun ca si acea persoana ar trebui sa aiba contul. Ori e posibil sa fie permisa caracterizarea?
Daca ma uit atent mai mult sau mai putin aproate toata lumea de pe forum au descrierea domeniului meu de activitate ca si persoana care v-am descris-o mai sus!
Ar fi trebuit sa primesc o avertizare la "Avertismente" (ori printr-un mesaj private, etc) si nu am observat daca mi-ati dat, asa cum au primit-o cealalti membrii, ori macar numele meu sa fie trecut acolo? Am observat ca toata lumea este trecuta acolo pentru incalcarea "regulamentului" si explicat detaliat.
Imi veti mai da drumul la cont (din suspendare)? Este permis sa imi fac alt cont cu numele meu ca consultant si sa trec doar informatii stricte? Am pierdut totul exp: Reiting.
Neoficia vorbind: As dori sa trec la rubrica "Descrierea activitatii consultantului", ceva dspre mine personalcum ar fi daca imi plac animalele, daca si cum imi place sa ma distrez, etc...
Mentionez: "Negocierea si Medierea Conflictelor in Familie si Penal" (conflictele familiale poate sa duca la tribuna sau mai rau nu mai vorbim si de cea penala = juridic), tine de medierea juridica.ca si "Abilitati de Mediere......" (care se refera de abilitatile mediatorului sa faca fata unei situatii"
Am observat ca este o persoana pe "Avocatnet.ro" care sustine ca lucreaza in "criminalistica" si se ocupa de accidentele rutiere / evitarea lor? Nu cumva o mintit... nu ar trebui sters si lui contul? Nu de alta dar nu e compatibil criminalistica cu acidentele rutiere , alcoolemia etc.
"Va aduc la cunostinta: Medierea este arta prin care o persoana specializata denumita mediator, ajuta partile implicate sa transforme un conflict intr-o intelegere.
Medierea reprezintă o modalitate facultativă de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate şi confidenţialitate."
Va multumesc anticipat.
Cu respect George Diaconu!
George, nu trebuie sa va suparati pt aceasta chestiune deoarece au dreptate sa se intample aceasta pt ca dv nu aveti calificare – sa zicem asa – in domeniul mediatorilor (de aceea fost postat si acel extras din legea care reglementeaza profesia de mediator); adica, nu aveti scris in cartea de munca “mediator”, nu sunteti nici inscris in “catalogul mediatorilor din Romania” ci aveti numai o licenta (o lucrare sustinuta la examanul de licenta, in domeniul medierii) ceea ce nu va confera calificarea / calitatea de mediator. Din acest motiv nu puteti fi inscris pe site ca fiind consultant (cu aceasta calificare). Poate va incadrati la “alte profesii” – in functie de ceea ce lucrati dv acum, in functie de actualul loc de munca, de exemplu, sau o autorizatie de... “persoana fizica autorizata” etc.
Nu oricine a terminat facultatea de drept, de exemplu, este avocat…
Cat despre criminalistica si… accidente rutiere sau aflarea alcoolemiei trebuie sa va contrazic: analiza cauzelor care au sta la baza unui accident se face in laboratorul criminalistic, de oameni din departamentul cu acelasi nume…
Va ofer o definitie, copiata de pe site-ul Institutului de Criminalistica:
"Criminalistica este ştiinţa care elaborează mijloace şi metode tehnico-ştiinţifice, precum şi procedee tactice destinate descoperirii, fixării, ridicării, examinării şi interpretării probelor judiciare, efectuării expertizelor şi constatărilor tehnico-ştiinţifice, în scopul prevenirii şi descoperirii infracţiunilor, identificării făptuitorilor şi administrării probelor necesare aflării adevărului în procesul judiciar.”