avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin Zara Oultet!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin Zara Oultet!!

Buna ziua, cu o intrebare va deranjez, daca am un Srl care achizitioneaza marfa outlet zara de la o alta firma cu sediul in Romania, care importa aceea marfa din UE, si as vrea sa imi dechid un magazin de OUTLET ZARA, as putea? Daca este outlet si marfa este achizitionata legal, se poat sa am neplaceri ca as comercializa Zara? Ma intereseaza din punct de vedere legal sa fie oki, ca comercializez o marfa cunoscuta si nu am direct semnat cu ei un acord, sau ceva ca le folosesc numele, chiar daca nu va fi sigla cu numele lor, marfa va fi vanduta doar in magazin ca si outlet. Multumesc mult. Si inca o intrebare intre mine ca SRL SI firma de la care cumpar inafara de factura si aviz, de ce alte acte as mai avea nevoie? Contract? certificat de grantie? Certificat de conformitate?
Astept raspuns cat de repede se poate
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:10, 28 Februarie 2016
Simplificați prea mult lucrurile și dați exemple care nu au legătură cu speța. Forțați argumentația și nu cred că este cazul. Dacă Coca-Cola a stabilit o anumită politică de comercializare nu cred că acea politică o au toți.

Eu nu știu ce politică are Zara și tocmai de aceea l-am sfătuit pe user să se informeze temeinic, ceea ce susțin și în continuare. Fiecare firmă, mai ales una de calibrul Zara, are politici comerciale proprii. Poate există o politică diferită pentru produse outlet.
La OSIM userul poate să afle date privitor la cine are dreptul de folosire al mărcii în România și limitele dreptului. Ce îl costă pe user să ceară poziția reprezentantului în România sau, după caz, direct Zara.

Ni cred că trebuie creeată o polemică ci trebuie sfătuit userul. În final, e numai decizia lui.
Atata timp cat are acte de provenienta a produselor si ele sunt originale, nu mai are nevoie de nimic. Este exact cum a zis AMU:

O societate poate achizitiona imbracaminte de la orice alta societate/persoana fizica si le poate comercializa liber pe piata romaneasca fara aprobare de la detinatorul de marca. Protectia marcii nu inseamna restrictia la vanzare a produsului.

Singura restrictie este folosirea numelui firmei in scopul atragerii clientilor prin reclame care ar putea induce ideea ca sunt reprezentanta, distribuitor etc. Zara sau ca ar avea contracte de exclusivitate.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin outlet, drept de comercializare ramosim ramosim Intentionez sa deschid un mazazin outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul ... (vezi toată discuția)
Afacere magazin outlet zara renataradu renataradu Buna ziua, cu o intrebare va deranjez, daca am un Srl care achizitioneaza marfa outlet zara de la o alta firma cu sediul in Romania, care importa aceea marfa ... (vezi toată discuția)
Magazin zara outlet romania!! renataradu renataradu Buna ziua, cu o intrebare va deranjez, daca am un Srl care achizitioneaza marfa outlet zara de la o alta firma cu sediul in Romania, care importa aceea marfa ... (vezi toată discuția)