avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Defaimare in presa scrisa
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Defaimare in presa scrisa

Stiu ca a trecut cam un an sau chiar doi, dar sunt curioasa daca as putea da in judecata un ziar local care a calomniat firma tatalui meu cu acuzatii aberante, pe baza unor informatii luate de pe o retea de socializare. Ceea ce e si mai strigator la cer este faptul ca mi-au folosit un comentariu de pe acea retea si au citat, ba chiar au pus poza. Comentariul meu era unul spus in gluma si am utilizat chiar semnul " :)) ". Dar acum curiozitatea mea este: Daca desii respectivii au pus poza cu ceea ce am comentat dar au ascuns prenumele meu si jumatate din poza de profil, nu ii pot trage la raspundere?? La urma urmei cand au spus: "fiica patronului", tot orasul stia oricum despre cine e vorba.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
gbiancag, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:43, 25 Februarie 2016
Este grav ce s-a'ntamplat, calomnia nu merge (nu mai e), insa daune morale poate, cautati un avocat sa va reprezinte, dar daca nu puteti dovedi ca vi s-a creat un prejudiciu nu aveti sanse, asta e, libertatea de exprimare este constituionala, nu trebuie sa bagam pumnu-n gura presei, daca sunteti persoana publica va asumati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Sc calomniata pe un site de referinta miliardar miliardar Este vorba de o societate care ofera servicii pe internet si care a fost vorbita de rau pe un site de referinta care are un numar mare de vizitatori . ... (vezi toată discuția)
Am lasat acum 3 zile un comentariu la un video pe tiktok ... cristian19 cristian19 Buna ziua.Am lasat acum 3 zile un comentariu la un video pe tiktok unde erau niste oameni si niste jandarmi care ii jigneau.Si am scris: ca fraieri sunt ... (vezi toată discuția)