avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie executare

Buna ziua,
In luna decembrie am angajat un avocat pt a Face contestatie la executare invocand prescriptia extintiva fiind in termenul de 15 Sile. Dupa amanarea pronuntarii in prima sedinta, acum instanta a decis urmatoarele:
"Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a intimatei invocată prin întâmpinare. Respinge contestaţia la executare formulată de contestatorul X în contradictoriu cu intimata Y. Cu apel în 10 zile de la comunicare."
Cei care au cerut executarea au fost seraghis loan management prin mandatar asset portofolio.
Avocatul meu a chemat ca intimat pe asset.
Acum din ce inteleg eu cererea a fost formulata gresit deoarece judecatorul a acceptat exceptia calitatii pasive a intimatei asset portofolio.
va rog sa am ajutati cu sfaturi. Se Mai poate face ceva in acest caz? Se mai poate invoca prescriptia daca se cheama intimata corecta de aceasta data, sau nu Mai este possibil?
Avocatul meu a zis ca o sa faca apel , ca o sa largeasca cadrul procesual si ca o sa o cheme si pe asset ca intimata.
Acum problema este ca nu Mai pot avea incredere in el cand a facut aceasta eroare banala care pe mine m a dus la pierderea procesului momentan.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Muscky , utilizator 19:17, 28 Februarie 2016
Procesul il puteti considera pierdut in momentul in care s-au epuizat toate caile. Daca aveti reprezentant este bine sa discutati cu el si sa ramaneti alaturi de el, deoarece cunoaste dosarul.
da, raman cu el, dar vreau sa ma asigur ca de data asta face ceea ce trebuie. Intrebarea mea este daca, in opinia dvs, in cazul de fata prin apel se mai poate intoarce procesul in favoarea mea sau continuam doar pt a epuiza caile de atac.
Avocatul trebuia sa cheme in judecata creditorul dvs.si nu mandatarulacesta s-a aparat aratand ca lucreaza in numele si pe riscul mandantului(creditor).In opnia mea, avocatul daca extinde in apel cadrul procesual si introduce ptr.prima data in apel noi parti, incalca preved.art.478(1) si(3)NCPC.si, ca atare o astfel de cerere ar fi respinsa de instana de apel[Noul Cod de Procedura Civila-Comentat si Adnotat-G.C.Frentiu si D.L.Baldean-Edit.Hamangiu-2013-pag.722].Asa ca,ramaneti cam degeaba cu avocatul in continuare,acest proces este pierdut ireversibil.Mai puteti formula o alta contestatie la titlu,daca titlul executoriu nu este o hotarare judecatoreasca.
Mandatarul doar a scris cateva exceptii in intampinare si nu a adus probe pt a sustine din pacate avocatul meu a lasat procesul sa fie judecat in lipsa. Din cate stiu eu mandatarul ar putea avea calitate pasiva deoarece are interes pt ca banii ajung la firma respectiva. Si in plus in intimpinare a invocat exceptiile in numele lui si nu in numele creditorului. Deci banuiesc ca are interes dar cum am zis, din pacate avocatul Meu nu a fost la proces macar sa ceara contractul de mandat sa vada Mai exact calitatea si raspunderile mandataruliu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare sarisha sarisha Buna ziua, In luna decembrie am angajat un avocat pt a contesta un titlu executoriu. Dupa amanarea pronuntarii in prima sedinta, acum instanta a decis ... (vezi toată discuția)
Caut colaborare pentru redactare thomas2003 thomas2003 Salut, Se da o contestatie la executare respinsa - credit prescris Provident. Solutia pe scurt: Respinge contestaţia la executare formulată în ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere. are rost sa fac apel? ignat_adi ignat_adi Am primit urmatoarea solutie: \"Respinge excepţia netimbrării, excepţia tardivităţii introducerii contestaţiei, excepţia lipsei calităţii procesuale ... (vezi toată discuția)