avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... redeschidere dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

redeschidere dosar penal

Procurorul de caz a clasat solutia de NUP într-un dosar penal.
Prim-procurorul a mentinut solutia clasata de procurorul de caz.
Judecatorul de camera preliminara a mentinut solutiile procurorilor, plangerea impotriva ordonantelor procurorilor mi-a fost respinsa ca nefondata.

Avand in vedere situatia de mai sus, pot cere redeschiderea dosarului penal, sau redeschiderea urmaririi penale daca am probe noi ce nu au fost cunoscute de catre procurori si judecator in momentul cand au clasat solutia anterioara pe probele de la dosar din trecut?
Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 10:20, 31 Martie 2016
Eu am atacat ordonanta de respingerea cererii de redeschiderea dosarului odata cu ordonanta de clasare, si instanta le-a declarat nefondate nu inadmisibile. Eu cred ca orice acte ale procurorului omisive sau comisive pot fi atacate cf. art. 336, 339 si 340 din CPP.
eusaisapte a scris:

Eu am atacat ordonanta de respingerea cererii de redeschiderea dosarului odata cu ordonanta de clasare, si instanta le-a declarat nefondate.

Ai avut motive noi care putea schimba clasarea pe care s-a intemeiat in solutia anterioara?
desirelia75 a scris:

o respinge printr-o ordonanta ce nu are cale de atac in instanta.neu am primit una de acest fel.

Ai avut motive noi, motive noi ce putea schimba solutia pe probele incadrate anterior pentru a ti se accepta redeschiderea dosarului penal?
Sau ti-a respins cu formalism?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
Just-drept, utilizator
Just-drept a scris:

eusaisapte a scris:

Eu am atacat ordonanta de respingerea cererii de redeschiderea dosarului odata cu ordonanta de clasare, si instanta le-a declarat nefondate.

Ai avut motive noi care putea schimba clasarea pe care s-a intemeiat in solutia anterioara?

Da, procurorii n-au administrat nici o proba, si au respins doua probe fara motivatie in fapt si de drept, in total, toate, si e vorba de tentativa de Omor calificat si Vatamarea corporala, adica nu orice infractiune...

Probe "noi", sunt faptul ca am indicat Falsul in declartii si Marturia mincinoasa a inculpatului, pentru care ulterior am depus plangere penala vazand ca procurorii Favorizeaza faptuitorul

Acum exista si multe alte dovezi... impotriva procurorilor si judecatorului care a mintit ca nu exista nici o proba, adica mai abitir la procurorii :)

Pentru dumneavoastra am ceva mai bun, faptul ca puteti ataca orice ordonanta de respingerea oricarei plangeri, invocand art. 21 din CR conform DECIZIA nr.486 din 2 decembrie 1997

Cititi aici, si eu am descoperit aceasta recent:
www.avocatnet.ro/content/for...

si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Eusaisapte vad ca tot invocati DECIZIA nr.486 din 2 decembrie 1997 si ca in baza ei puteti ataca
orice ordonanta de respingerea oricarei plangeri

Ma gandesc ca nu ati citit atent motivarea, altfel nu inteleg aceasta interpretare a dvs.
Va postez pasaje din motivare, poate asa va dumeriti:
Acest drept al persoanei este evident în cazul actelor prin care procurorul pune capăt conflictului de drept penal, real sau aparent, cum sunt rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale, art. 228 alin. 6 din Codul de procedură penală, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, art. 11 pct. 1 lit. b) şi c) din Codul de procedură penală. Fiind vorba de acte prin care se înfăptuieşte justiţia, este firesc ca acestea să fie verificate şi confirmate ori infirmate de instanţele judecătoreşti, singurele autorităţi prin a căror activitate se realizează justiţia [art. 125 alin. (1) din Constituţie].

V-am subliniat la ce se refera, ulterior legislatia s-a modificat in acest sens. Ce vreti dvs este inadmisibil asa cum v-am aratat in alt topic.
Nu ati descoperit apa calda, zau asa.

Alte discuții în legătură

Este nevoie sa sesizez curtea constitutionala din nou daca s-a pronuntat asupra aceluiasi text de lege din cpp vechi? eusaisapte eusaisapte 1. Vreau sa atac direct in instanta ordonanta de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului formulata cf. art. 339 din CPP, formulata impotriva ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului? aidu aidu Procurorul de caz a clasat plangerea - fapta nu exista. Procurorul general a respins plangerea impotriva ordonantei de clasare - retinand insa ca fapta nu e ... (vezi toată discuția)