avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stampilarea chitantelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stampilarea chitantelor

Buna ziua.De ceva luni bune,merg sa platesc intretinerea la apartament.Este normal ca pe chitanta pe care o primesc sa nu mi se puna stanpila?Este normal ca respectivul(presedintele de asociatie) sa rupa foaia din chitantier inainte de a o scrie?nu trebuie sa ramana copia la chitantier?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:19, 28 Februarie 2016
Ar trebui sa ramana copia in chitantier
Ar trebui sa existe semnatura si stampila
Obligatoriu documentul care justifica intrarea in gestiunea asociatei de proprietari a cotei individuale de intretinere se consemneaza in dublu exemplar,unul se remite platitorului,celalat ramane in chitantier
Dispozitiile in vigoare prevad obligatia ca persoana care completeaza chitanta sa o semneze
Normele care guverneaza activitatea asociatiilor de proprietari prevad obligativitatea ca documentul justificativ de plata intretinere lunara sa contina toate elementele de identificare asociatie de proprietari-inclusiv stampila persoanei juridice
Odata cu aderarea Romaniei la UE, din anul 2007, nu mai este obligatorie stampilarea chitantelor. Este suficienta semnatura casierului.
Cititi OMEF 3512/2008.
De intocmit se intoceste in doua exemplare, unul inmanandu-se celui ce plateste iar al doilea ramane in carnet si in baza acesteia se fac inregistrarile in registrul de casa.



@raduku89, este normal sa nu puna stampila, deoarece incepand cu 23.07.2015: - "(2) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea." - trebuie doar semnata si sa contina minimele informatii obligatorii in conformitate cu reglementarile in vigoare.
Copia trebuie sa ramana la cotor chitantier, chiar daca aceasta a fost rupta din greseala.
In varianta in care originalul a fost completat separat fata de copia din chitantier, atunci este alta problema - totusi intrebarea dv este putin eronata.
Incepand cu 01.01.2016 ordinul 3518 a fost abrogat, ca si ordinul pentru tipizate.
s.c.serv ad loc s.r.l. a scris:
Incepand cu 01.01.2016 ordinul 3518 a fost abrogat, ca si ordinul pentru tipizate.

Ce prevedea acest ordin 3518, din ce an era si prin ce act a fost abrogat? Are vreo legatura cu subiectul in discutie: stampilarea chitantelor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Chitantier - asociatie de proprietari Daria123 Daria123 Asociatia de proprietari elibereaza chitantele pentru incasarea sumelor calculate pe listele de plata avand doar numar, seria nefiind completata. Chitantierele ... (vezi toată discuția)
Chitanta fara stampila BG BG Este valabila o chitanta eliberata de asociatia de proprietari fara sa fie stampilata?Dar fara semnatura? Apreciez daca imi comunicati si articolul din lege ... (vezi toată discuția)
Pastrare documente alinaleu70 alinaleu70 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este perioada de pastrare a documentelor financiare(chitantiere,liste de inventariere,dispozitii de ... (vezi toată discuția)