avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interceptarea apararii de catre procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interceptarea apararii de catre procuror

Titlul este putin ambiguu. Imi puteti spune care este legislatia/reglementarea cu privire la faptul ca procurorul nu are voie sa citeasca apararea pe care si-o formuleaza inculpatul (cu sau fara avocat) ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:39, 29 Februarie 2016
Se folosesc adesea microfoane...în anumite locuri.

Înregistrările discuțiilor dintre inculpați in mediu ambiental le folosesc la proces.
Dacă e și avocatul pe acolo și discuta e greu de calificat dacă discuția este confidențiala

Apărările însă nu sunt secrete.
Poate ca sunt și curioși sa afle alte lucruri care țin de confidențialitate și sa afle adevărul.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sa zicem ca in cazul unei percheziti informatice procurorul este obligat sa intercepteze numai fisierele foto/video iar acesta intercepteaza numai un folder cu fisiere tip word ce nu contine niciun fel de relevanta pentru acuzarea facuta ci contine numai apararea propriu-zisa a inculpatului. Se poate lega inculpatul in instanta de acest aspect?
Mandatul de perchezitie informatica se da pentru toate suporturile de date de la adresa cutare sau ale persoanei cutare. Tot ce este pe ele poate fi folosit drept proba in baza mandatului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarile convorbirilor telefonice.... Ramona24 Ramona24 Ma poate ajuta cineva cu un raspuns???? am apelat si la alte site-uri de genul ...si nu am primit raspuns.:( In cadrul unei institutii ... (vezi toată discuția)
Stat politienesc? menumoruth menumoruth Ce vad aici efectiv nu imi vine sa cred . Au ajuns sa asculte telefoanele pentru a proba si furturile. :O Maine poimaine am sa vad si un ultraj probat prin ... (vezi toată discuția)