As avea rugamintea, in baza experientei acelora dintre dvs care au avut de a face cu infiintarea asociatiei de proprietari, sa incerce sa ma lamureasca in urmatoarele privinte:
1. Daca un apartament se afla in proprietatea a doi soti, pentru a se considera un vot pentru infiintare, trebuie sa semneze amandoi?
2. In urma unui act de partaj voluntar, celor doi soti co-proprietari le revin 90%, respectiv 10% din apartament. Daca semneaza numai cel caruia ii revin 90%, mai este nevoie si de semnatura celui cu 10% ca sa se considere un vot pentru infiintare?
3. Intr-un contract de vanzare se specifica faptul ca unei persoane i se vinde o cota de 2/3 dintr-un apartament. Daca semneaza pentru infiintarea asociatiei, se considera un vot sau are nevoie si de restul de 1/3?
4. Chiriasul unui apartament poate reprezenta proprietarul(cetatean strain cu domiciliul in alta tara) si sa semneze in locul acestuia pentru infiintarea asociatiei? Daca da, in actele de infiintare se trec datele de identificare ale proprietarului sau ale chiriasului? Ma refer la CI numar, serie, CNP. E nevoie de o copie a unei imputerniciri in acest sens pentru judecatorie?
Ar mai fi o situatie. Un proprietar a incheiat un contract de inchiriere in care printre altele deleaga chiriasul(o firma) sa il reprezinte inclusiv in asociatia de proprietari. In contract firma este reprezentata de administratorul ei. Poate delega acest administrator la randul lui pe un angajat pentru a semna in actele de infiintare? Multumesc.
Nu are ce cauta chiriasul in dosarul de infiintare a asociatiei. Este asociatie de proprietari. In dosar trebuie sa aveti actul de proprietate si nu de inchiriere, datele proprietarului cu semnatura lui daca se poate...
La dosar trebuie sa punem copie dupa tot actul de proprietate sau este suficient numai pagina cu numele noului proprietar ? Se primeste numai copie dupa cadastru ? Cate exemplare terbuie depuse ? Eu am facut asoc in "98 iar acum trebuie reinscrisa. Multumesc
In dosar se depun copii ale "actului de proprietate" si nu bucati din actul de proprietate. Iar daca discutam de pagini, o sa vedeti ca judecatorul verifica atat prima pagina (cu numele, datele...) dar si ultima pagina pe care sunt, de regula formulele de incheiere, cu stampila patrata si/sau data si numar inregistrare notariat.... Altfel copii ale primei pagini poate face oricine si modifica pe un calculator datele si faptele fara mari eforturi.
Nu se primeste numai copia dupa cadastru ci se primeste si copia de la cadastru , pe langa celelalte acte.
Intocmiti toate inscrisurile in trei exemplare si le asezati in trei dosare. Iar o parte mai mica de inscrisuri le introduceti in al 4-lea dosar mai subtire.
Acum nu cred ca "trebuie reinscrisa" asociatia ci infiintata o noua asociatie. Chiar daca sunteti aceiasi proprietari, acelasi bloc...
Coproprietar
tomasso
Termenul de coproprietar are o proprietate juridica? In care dintre situatiile juridice ale unui apartament de bloc se poate aplica? Cum se coreleaza cu pct.2 ... (vezi toată discuția)