avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... SUMAL
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

SUMAL

O brutarie ale carei cuptoare functioneaza pe lemne are nevoie de SUMAL"?
Cel mai recent răspuns: TOTAL FOREST CONSULT SRL , Consultant in managementul afacerilor 11:28, 1 Iunie 2016
Da, conf. legii HG 470/2014 la art. 2, alin. 4 se spune:
(4) Utilizarea SUMAL este obligatorie pentru ocoalele silvice şi pentru toţi operatorii şi comercianţii, denumiţi în continuare profesionişti, care recoltează, depozitează, prelucrează, comercializează sau efectuează operaţiuni de import-export cu materiale lemnoase: fac excepţie operatorii şi comercianţii care recoltează, depozitează şi comercializează sau efectuează operaţiuni de import-export cu arbori şi arbuşti ornamentali, răchită şi puieţi.

Dvs. faceti prelucrare in consum propriu, deci sunteti obligat să operați recepțiile și consumurile de mat. lemnos.

Iar alta lege spune:

 SECŢIUNEA a 5-a
  Utilizarea SUMAL la nivelul altor activităţi de prelucrare
a lemnului decât prelucrarea primară conf. OM 538/2008
 
   Art. 24. - În cazul activităţilor în care se recepţionează materiale lemnoase şi se prelucrează integral în consum propriu, fără a se face expediţie, operatorii economici vor opera în SUMAL Agent doar recepţiile de masă lemnoasă şi consumul propriu. :D
 
   Art. 25. - În alte activităţi de prelucrare a materialelor lemnoase în care materialele lemnoase recepţionate se prelucrează parţial în capacităţile proprii şi se reexpediază în parte, se vor întocmi toate situaţiile gestionare specifice gestiunilor de buştean sau gestiunilor de cherestea, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sumal ASUL28 ASUL28 Buna ziua Va rog sa ma ajutati in acest caz cu un sfat O persoana fizica , cetatean roman cu rezidenta in Italia, cumpara de la societate romaneasca ... (vezi toată discuția)
Declaratia "sumal" ?? ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cine are obligatia de a intocmi declaratia \"SUMAL\"si actul normativ care o prevede, daca exista asa ceva. (vezi toată discuția)
Tranzactionare cherestea bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua, Pentru tranzactionarea cherestelei in interiorul Romaniei sunt necesare anumite autorizatii sau acte speciale ? Si daca da ,care sunt ... (vezi toată discuția)