Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata facturii de telefonie Orange pe toata durata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata facturii de telefonie Orange pe toata durata contractului

Buna seara as avea o intrebare.
Recent niste prieteni au "scos" cateva telefoane de la Orange, prin "scos" ma refer ca si-au facut un abonament in urma caruia li s-a dat un telefon si s-a stabilit o plata lunara.
Unul dintre ei este anul 1 la drept si mi-a spus ca companiile de telefon nu au voie sa te dea in judecata sau sa te execute silit doar daca datoria depaseste 10.000 LEI.
Asa ca am scos si eu 2 telefoane in valoare totala de 400 Euro, platind nici un avans dar cu 2 abonamente pe 2 ani de zile in valoare de 25 euro fiecare.
Acum as vrea sa stiu daca este totusi posibil sa existe consecinte la acest lucru?
Tin sa mentionez ca nu intentionez sa platesc nici o factura timp de 2 ani si nu am nici un venit sau bun pe numele meu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:33, 28 Februarie 2016
Depinde de clauzele contractuale care au fost incheiate intr-e parti, contractile se schimba perioadic odata cu legislatia comunitara. Daca lucrurile stau asa puteti fi chemat in judecata pentru inselaciune, deoarece ati cunoscut faptul ca acele bunuri sunt conditionate de ceva, ati dat acordul in scris dar si verbal. Ca proverb : Nu se multumeste nici in car, nici in caruta, nici in sanie, nici in teleguta.
mi-a spus ca companiile de telefon nu au voie sa te dea in judecata sau sa te execute silit doar daca datoria depaseste 10.000 LEI.


asta e o minciuna.

Raspundeti penal pt abuz de incredere in dauna creditorilor.


Art. 239

Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor

(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Ce parere ai de ce zice acest domn?

Afla ce se intampla daca nu platesti abonamentul la telefon
Neplata unui abonament de telefonie mobila sau fixa atrage dupa sine cateva riscuri, insa nu sunt atat de mari cum unii lasa sa se inteleaga.
Neplata facturilor la telefon: Executare silita? Judecata? NU!
Contractele de telefonie mobila te obliga ca timp de 12 sau 24 de luni tu sa iti platesti abonamentul si ei sa iti ofere servicii. Daca dintr-un motiv sau altul nu iti achiti facturile, primul pas pe care operatorul il face este sa iti suspende contul si sa nu mai poti da telefoane.

Daca ajungi la 180 de zile de intarziere Cosmote, Orange si Vodafone iti dezactiveaza contul si nu vei mai putea fi apelat, in plus risti sa pierzi numarul de telefon. Dupa 30 de zile de neplata esti inscris in Preventel si automat vei putea incheia contracte cu alti operatori, ceva mai dificil (pot refuza complet sa iti ofere servicii sau sa iti ceara o garantie, numita tehnic “depozit”).
Nu poti fi dat in judecata pentru neplata facturilor la telefon
Operatorul va incerca sa recupereze datoria de la tine, apelandu-te mai mereu sa te intrebe cand platesti, mai apoi contul tau va fi alocat unei agentii de recuperare debite, a carei consultanti te vor stresa la propiu pana cand mergi sa achiti, apoi te vei trezit cu scrisori de “amenintare” ca vei fi dat in judecata pentru recuperarea debitelor.
Nu poti fi executat silit pentru neplata abonamentului
Insa in 2 ani de experienta adunati intr-o companie de telefonie mobila iti pot spune ca nu am vazut niciun cont persoana fizica care sa fie executat silit. In ultima instanta operatorul vinde datoria pe care o ai la el, unei agentii de recuperare creante si mai apoi discuti cu cei care iti administreaza debitul. Contractul si legislatia romana nu prevad executarea silita.

De ce?
Pentru ca tu nu garantezi ca iti permiti sa platesti ce ai consumat. Nu este ca un contract la banca unde tu duci o adeverinta de venit si garantezi cu veniturile tale. In plus nu pot sa puna popriri pe bunurile tale pentru ca nici ei, nici agentiile nu au acest drept.

Singurul lucru de care nu pot scapa este stresul si presiunea pe care recuperatorii o vor pune pe tine. Tehnicile de intimidare sunt vaste si cel mai bine este sa le eviti.

In acest articol nu te incurajez sa nu platesti, ci incerc sa iti spun ca nu poti pati ceva rau daca nu platesti facturile. In plus, ai variante sa “repari” greseala si sa platesti cand iti permiti. Iar unii dintre operatori iti pot reda chiar si numarul de telefon.

Sursa : [ link extern ]
Eu va zic ce se poate întâmpla pe parte penala, sa răspundeți penal. E ca la furt, va prinde sau nu.
Pe parte civila, puteți fi fi acționat în judecata și obligat la plata despăgubirilor, cheltuieli de judecată, de executare.. Acum înțeleg ca nu aveți bunuri sau venituri, dar bănuiesc ca nu o sa rămâneți o viata în aceeași situație.
Oricum, dvs ati făcut deja combinația, mi se părea inteligent sa fi întrebat înainte sa faceți, nu după.
Se pare ca l-ati citit pe Petrica prima data :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un abonament la vodafone. pe care nu l-am mai plătit.. ... Marian244 Marian244 Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu l-am mai plătit.. vodafone m a dat la o firmă de recuperare am primit o somatie de la firma de recuperare ... (vezi toată discuția)
Nu am platit abonamentul la telefonul mobil se intampla ceva??? shukar shukar Deci am facut un abonament cosmote in 2009 si nu am platit deloc pana acuma ! Iar acum in 2011 am primit de la topfactoring sa plates 2600 ron ca altfel ma da ... (vezi toată discuția)
Recuperatori datorie societate telefonie mobila elena10 elena10 buna seara! in septembrie 2008 am facut un abonament la un operator de telefonie mobila ,in iunie 2009 mi l-au suspendat mai avand de achitat 150 ron ,acum ... (vezi toată discuția)