avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare atributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare atributii

buna ziua! suntem functionari publici, iar seful de serviciu, mai mult plecat, deleaga unele atributii ale functiei sale functionarilor publici din cadrul serviciului, doar verbal, fara dispozitie scrisa. A modificat in acest sens si fisa postului X-(subalternilor. Este legal acest lucru, fara ca noi sa fim de acord si fara sa fim platiti pentru responsabilitatile primite in plus, cumulate fireste cu ale noastre, care trebuiesc indeplinite la termen? Va rugam sa ne explicati cadrul legal al acestor fapte. Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 29 Februarie 2016
Delegarea de atributii este una dintre situatiile legale nespecificate intr-un act normativ.

Delegarea de atributii are loc la acelasi loc de munca, iar salariatul inlocuieste pe o perioada determinate un alt salariat, preluandu-i functia.Cu alte cuvinte, delegarea de atributii poate inseamna schimbarea temporara a functiei cu o alta functie, la acelasi loc de munca sau poate insemna cumulul de functii in cadrul aceluiasi angajator.

art.40 C.mun.:
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;

d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;
e) sa constate savarsirea abaterilor disciplinare si sa aplice sanctiunile corespunzatoare, potrivit legii, contractului colectiv de munca aplicabil si regulamentului intern;
f) sa stabileasca obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare de atributii dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Va rog, am nevoie de sfatul dvs. Imi puteti spune care este temeiul legal prin care, in cazul angajatilor cu CIM (nu functionar public), se ... (vezi toată discuția)
Delegarea de atributii pentru personalul contractual animarsrl animarsrl buna ziua, trebuie sa fac o dispozitie prin care se delega unele atributii de asistent social unui referent contractual din cadrul primariei. ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Codul muncii-preluare atributii dc63 dc63 Din iunie 2018 am preluat ,pe linga sarcinile din fisa mea de post , si sarcinile colegei aflata in cm prenatal.Am incercaat o negociere de salariu dar fara ... (vezi toată discuția)