avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii-preluare atributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii-preluare atributii

Din iunie 2018 am preluat ,pe linga sarcinile din fisa mea de post , si sarcinile colegei aflata in cm prenatal.Am incercaat o negociere de salariu dar fara nici un rezultat.Nu am fisa de atributii pentru sarcinile suplimentare.Ce drept legal de salarizare am tinind cont de Codul muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 30 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii nu reglementeaza o astfel de situatie.

Delegarea de atributii este una dintre situatiile legale nespecificate intr-un act normativ.

Delegarea de atributii are loc la acelasi loc de munca, iar salariatul inlocuieste pe o perioada determinate un alt salariat, preluandu-i functia.Cu alte cuvinte, delegarea de atributii poate inseamna schimbarea temporara a functiei cu o alta functie, la acelasi loc de munca sau poate insemna cumulul de functii in cadrul aceluiasi angajator.

art.40 C.mun.:
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
......
Nu am delegare pe postul ei.Avem aceeasi functie si sint doua posturi normate.Pot considera in acest caz,in care toate sarcinile din fisa ei de post sint executate de mine,ca fiind cumul de functii?
In general, practica uzitata la nivel de angajatori nu o considera cumul de functii - propriu-zis - pe durata CO sau a concediului medical.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare atributii functionarul publicABMO functionarul publicABMO buna ziua! suntem functionari publici, iar seful de serviciu, mai mult plecat, deleaga unele atributii ale functiei sale functionarilor publici din cadrul ... (vezi toată discuția)
Delegare sau detasare Ovidiuzid Ovidiuzid poate fi delegat un salariat la un alt angajator? eu zic ca detasat. (vezi toată discuția)
Responsabilitate gestiune vmkriss vmkriss Pot da o decizie interna cu responsabilitate gestiune unui alt salariat (inginer la alt departament), cu modificari in fisa post? Cum trebuie sa arate aceasta ... (vezi toată discuția)