avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... rugaminte mare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

rugaminte mare

Buna ziua,
In cazul in care un angajat pleaca din firma si are zile de concediu in avans ar trebui sa i se opreasca din salariu la lichidare, intrebarea mea este, formula de calcul este aceeasi care se foloseste in cazul in care se plateste indemnizatia co in mod normal? se ia ca baza de calcul ultimele trei luni cum se procedeaza in mod normal sau luna pentru care se plateste salariul? calculul se face la net, nu?
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:52, 5 August 2009
1. Calculul se face la fel ca atunci cand pleaca in concediu, numai ca sume se scade, nu se aduna.
2. In statul de plata se va scrie, in rosu, la rubrica "sume pt. CO", dupa care urmeaza retineriole legale: impozit, contributii etc.
1. veti retine exact suma pe caer i-ati acordat-o pe ziua de concediu calculat-o la luna cand si-a efectuat concediul.
Vedeti ce medie zilnica a avut atunci si aveti in vedre exact aceeasi medie.

2. retinerea o faceti din venit brut (nu din net) , astfel se regularizeaza si impozitele si contributiile platite suplimentar in luna in care a efectua concediul respoectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)
Calcul pt concediul medical demenyandreea35 demenyandreea35 Buna ziua.Ma poate lamuri si pe mine cineva cum se calculeaza acel procent de 75% la concediul medical?Se aplica la baza de calcul sau la venitul net>?eu am un ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)